900 millió forintos beruházás készült el Dél-Budán

by gaalt994

A Pappas Auto Magyarország Kft. új szerelőműhelye 282 millió forintos állami támogatásban részesült, cserébe a vállalat 700 munkahely megőrzését garantálja.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Németh Zsolt országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke, valamint Pais József és Benedikt Margreiter, a Pappas Auto Magyarország Kft. ügyvezető igazgatói átvágták a nemzeti színű szalagot a cég új szerelőműhelyében.

A létesítmény Dél-Budán, a XI. kerületben 900 millió forintos beruházásból épült meg. A magyar kormány 282 millió forintos támogatást adott, amiért cserébe a vállalat 700 munkahely megőrzését garantálta. Az ünnepély házigazdája a magyar Formula-1-es közvetítések egyik legismertebb arca, Szujó Zoltán volt. Beszédet mondott Pais József ügyvezető igazgató, aki a cég közelmúltbeli növekedését hangsúlyozta.

Németh Zsolt országgyűlési képviselő örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy zöld beruházásról van szó, amely szerinte jól illeszkedik Dél-Buda jelenlegi és kialakulóban lévő imázsába. Kitért arra is, hogy jelen állás szerint úgy néz ki, a XI. és XXII. kerület önkormányzatai és a Pappas kapcsolata hamarosan tovább szorosodhat. „A német szó mindig otthon volt Dél-Budán” – fogalmazott az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a válságok időszakának nevezte az elmúlt tizenkét évet, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy 2021 rekordév lett a magyar gazdaság történetében.

(Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)

Olvasta már?