4 és fél hónap után újra bajnokit nyertek a budafoki focisták

by gaalt994

Dorogon szerzett fontos 3 pontot Csizmadia Csaba együttese.

Menekülés a győzelembe – olvasható a Dorog elleni, idegenbeli NB II-es bajnokin elért 2-0-s győzelemről szóló beszámolóban a BMTE honlapján. A kifejezés találó, hiszen a Budafok kifejezetten rossz időszakot él meg, sorozatos gyenge eredményei miatt a kiesés ellen küzd a másodosztályban.

A múlt heti, Vasas elleni döntetlen viszont okot adott a bizakodásra a srácoknak, akik jól is ültek fel a hullámra, 0-0-s félidő után két gólt is szereztek Dorogon, 2021. október 3-a után újra mérkőzést tudtak nyerni. A 3 pont besöprésével a 18. helyre lépett fel a csapat, ami változatlanul kieső pozíció, így viszont már csak 2 egységre van a bentmaradás.

Ha hinni lehet azoknak a szurkolói körökben terjedő pletykáknak, miszerint Csizmadia Csaba vezetőedző két meccsre szóló, 4 pontos ultimátumot kapott a vezetőségtől, akkor most a szakvezető is fellélegzhet egy kicsit, hiszen a Vasas elleni iksz és a dorogi győzelem éppen ennyit ért a BMTE-nek.

A java még csak most jön, hiszen 14 fordulóval a vége előtt még igen sűrű a mezőny, a 12. helye tanyázó Ajka is csak 4 pontra van a Budafoktól, amely a következő fordulóban a Promontor utcában fogadja a Siófokot.

Olvasta már?