Örömtánc is volt a szombati budafoki bolhapiacon

by lantai.oliver

A szombati budafoki bolhapiac és kézműves vásár a sok egyedi áru mellett egy különleges meglepetést is tartogatott az érdeklődőknek: megcsodálhattak egy táncprodukciót, aztán táncra is perdülhettek.

Az immár hagyománnyá vált, havonta megrendezésre kerülő szombati garázsvásáron a piactérre érkezőknek  a széles áruválaszték mellett 10 órától különleges élményben lehetett része: a délutáni zenei tehetségkutatóra előkészített színpadon a Klauzál Ház meghívására a művelődési központban heti rendszerességgel együtt táncoló hölgyek csoportja, a Szenior Örömtánc együttes tartott táncbemutatót, amit a piacra látogatókból spontán kialakult közönség nagy tapssal jutalmazott.

A Szenior Örömtánc csoport a Budafoki Piactéren – fotó: huszonketto.hu

Fellépésük előtt vezetőjük, Szűcsné Gyöngyösi Ildikó köszöntötte a nézőket, és hangsúlyozta, hogy a tánc olyan mozgásforma, ami mind fizikailag, mind mentálisan fejleszt, ezért nagyon sok előnnyel jár, ha valaki rendszeresen táncol. A csoportról elmondta, hogy hetente szerdánként, 10 órától tartják a szeniortáncórákat a Klauzál Házban, de más mozgásformákat is űznek együtt, például rendszeresen járnak nordic walkingra, táncházakat is szerveznek, ahol közösen táncolnak, és országos találkozókra is járnak, idős otthonokba is ellátogatnak.

A Szenior Örömtánc csoport a Budafoki Piactér színpadán – fotó: huszonketto.hu

A tánccsoport négy különböző produkciót adott elő: volt közöttük lírai és pörgősebb zenére koreografált is, és mindegyik nagy sikert aratott.

A Szenior Örömtánc csoport színpadi produkciójának nézői a Budafoki Piactéren – fotó: huszonketto.hu

Az előadás után a formáció vezetője felkérte a vállalkozó szellemű nézőket, hogy álljanak be egy közös táncra. Sokan szívesen be is csatlakoztak, és néhány tánclépésre vonatkozó instrukciót követően a táncosok és a nézők máris együtt ropták a balkáni eredetű, ún. kóló körtáncot, Zorán zenéjének kísérete mellett. Így elmondhatjuk, hogy – láthatóan minden résztvevő legnagyobb örömére – a szenior örömtáncosok és a nézők együtteséből budafoki örömtánc kerekedett, és mindannyian fantasztikus összhangban mozogtak a hangulatos zene ütemére.

A nézőket is bevonták a táncba – fotó: huszonketto.hu

A szerdánkénti táncfoglalkozásokhoz bármikor lehet csatlakozni, szívesen látják az újonnan érkező érdeklődőket is.

A tánccsoport fellépéséről és a nézőkkel közös táncról készített videókat rövidesen megnézhetik Youtube- csatornánkon, amire itt tudnak feliratkozni.

Tekintsék meg a képgalériánkat is!

Olvasta már?