9 arany, 3 ezüst, 4 különdíj! Többszörös Európa-bajnok a Passe Tánccsoport!

by lantai.oliver

Ismét fantasztikusan teljesítettek kerületünk táncos lányai! A Balatonfüreden megrendezett XIV. Látványtáncok Európa Bajnoksága és Európa Kupa versenyen a Szelmann Házban működő Passe Tánccsoport 9 aranyérmet, 3 ezüst érmet és 4 különdíjat nyert!

A Passe Tánccsoport tagjai a Magyar Látványtánc Sportszövetség által meghirdetett modern kortárs táncok Európa-bajnokságán az erős nemzetközi mezőnyben rendkívüli teljesítményt értek el!

Fotó: Fekete Sándor (Black Photography)

Czene-Bánhidi Petrával, a Passe tánccsoport edzőjével két edzőtábor között telefonon tudtunk beszélni az Európa Bajnokságról, és az ott elért eredményekről. Petra elmondta, hogy a lányok több korosztályban és kategóriában összesen 12 tánccal indultak a versenyen, és ezekből 9 aranyérmet, 3 ezüstöt és 4 különdíjat nyertek.

Fotó: Fekete Sándor (Black Photography)

Petra hangsúlyozta, hogy a lányok rengeteget dolgoztak az elmúlt időszakban, és mindannyian nagyon örülnek, hogy az intenzív felkészülés meghozta gyümölcsét, és a májusi világbajnokság után (amiről korábbi cikkünkben mi is hírt adtunk) a júliusi Európa-bajnokságon is ilyen kiemelkedő eredményeket tudtak elérni.

Fotó: Fekete Sándor (Black Photography)

A versenyszámokban összesen 35 lány vett részt, különböző korosztályokban és különböző formációkban (szóló, duó, trió, csoport). Ahhoz, hogy az Európa-bajnokságra tudjanak nevezni, az elmúlt hónapokban több kvalifikációs versenyen kellett eredményesen teljesíteniük. Petra elmondta, hogy nagyon büszke a lányokra, és végtelen örömmel töltik el őt is, és a szülőket is a versenyen elért eredmények. A lelkiismeretesen végzett, komoly edzések után a lányok mindannyian teljesítményük legjavát adták a versenyen, és ez a helyezésekben is megmutatkozik.

Fotó: Fekete Sándor (Black Photography)

A mezőnyben a magyar versenyzők mellett többek között szlovák, román és horvát tánccsoportok vettek részt.

Az Európa-bajnokságon a fellépésekről és a díjazásokról Fekete Sándor (Black Photography) készített fotókat, melyeket rendelkezésünkre bocsátott. Tekintsék meg a Fekete Sándor fotóiból összeállított képgalériát is!

Olvasta már?