Szezonnyitó retró buli – Táncos lábak, forró hangulat a Szelmann Házban

by lantai.oliver

A hirtelen jött esős hideg ellenére (vagy éppen azért) sokan gondolták úgy szombat este, hogy rájuk férne egy forró hangulatú táncos buli. Akik ezért jöttek a Szelmann Házba, nem csalódtak. Olvassák el kollégánk beszámolóját.

Mint kiderült, nem csak az én naptáramban szerepelt június óta, hogy szeptember 14-én a Szelmann Házban van a helyem, hanem másokéban is. Az est folyamán többen is említették, hogy ők ugyanúgy számon tartották, mikor indul újra a nyári szünet után a táncos mulatság. Az időpontot a szervezők már nyár elején kitűzték. Erről annak idején, az évadzáró júniusi buli végén Maderspach Zoltán zenész is tájékoztatta a vendégeket, az akkori rendezvényről szóló cikkünkben mi is hírt adtunk róla, és persze a mostani alkalom előtt is felhívtuk erre olvasóink figyelmét.

A szombati szezonnyitó bulira az 5 órás kezdéstől kezdve folyamatosan érkeztek a táncolni vágyók, és – ahogy a szervezők büszkén újságolták – a rossz idő ellenére is sokan eljöttek.

A vendégek között nagy örömmel fedeztem fel sok ismerős arcot, akikkel a korábbi bulikban már találkoztam, és akik most is óriási kedvességgel fogadtak. Egyébként, ha az est hangulatát kéne jellemezni, az egyik szó biztos a kedvesség lenne, a második a vidámság, aztán lehetne még folytatni sok hasonlóan pozitív kifejezéssel, mint például jókedv, felhőtlenség, életöröm.

Ide mindenki azért jön, hogy jól érezze magát, hogy az ismerőseivel, barátaival jókat beszélgessen, és persze, hogy táncoljon. Hogy elfeledje a mindennapokat, az esetleges bajokat. Ahogy az egyik hölgyvendég említette, néha nehezen szánja rá magát az indulásra, de aztán tudja, hogy ezek az esték számára gyógyszerként is működnek. Ha a lelke jobban lesz, az kihat a fizikai jóllétére is, hozzájárul a gyógyulásához.

A zenei felhozatal rendkívül gazdag volt: Maderspach Zoltán gondoskodott a mindenki által kedvelt és ismert slágerekről, amiket gyakran egy emberként énekelt együtt a vendégsereg. A lassúbb, melankolikus zenei blokkok és a rockosabbak váltották egymást, a parketten pedig rövid időn belül fergeteges buli kerekedett.

A korosztály teljesen vegyes volt: sokan jöttek gyerekekkel, így az apróságok együtt tudtak szaladgálni, bandázni, és persze néhány pörgősebb számnál táncolni is. A gyerkőcök között volt egy szülinapos kislány, akit a torta mellett közös énekléssel és tapssal köszöntött fel a buli teljes közönsége.

A kicsit idősebb, de a tánctudásuk és fiatalokat megszégyenítő állóképességük alapján örökifjú vendégek szinte megállás nélkül ropták az örökzöldekre, a buli vége felé pedig sajnálattal konstatálták, hogy a következőre egy hónapot kell várni.

Ami annyiban igaz, hogy a Szelmann Házban valóban csak október 12-én lesz a következő retró buli, de Budafokon, a Tóth József utca 45. szám alatt, szeptember 28-án szombat este 5-től várja Maderspach Zoltán a táncos lábúakat.

Tekintsék meg a bulin készített fotóinkból összeállított képgalériánkat is.

Olvasta már?