Karsay felkérte, de Perlai Zoltán nem lesz Budafok-Tétény alpolgármestere

by nora.farmosi

Az ellenzéki politikus megtisztelőnek és konstruktívnak nevezte a felkérést, de végül mégis elutasította.

Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere október 1-jén a Facebook-oldalán is bejelentette, hogy Perlai Zoltánt kéri fel ellenzéki alpolgármesternek. A polgármester akkor úgy fogalmazott, hogy hosszú hetek óta várja, hogy az ellenzéki összefogás megnevezze az alpolgármester-jelöltjét, hiszen a választók döntése alapján Budafok-Tétényért együtt kell dolgozniuk. Budafok-Téténynek – a fideszes polgármester mellett – ellenzéki többségű képviselő-testülete lesz ebben az önkormányzati ciklusban, így sokaknak nem jelentett meglepetést, hogy miután még nem érkezett javaslat az Összefogástól, Karsay Ferenc Perlait kérte fel alpolgármesternek.

Rá egy nappal, október 2-án Perlai Zoltán szintén a Facebook-oldalán jelentette be a budafok-tétényieknek, hogy bár megtisztelőnek érzi a felkérést, azt mégis elutasítja és azt is elárulta, hogy miért.

“Nem leszek Budafok-Tétény alpolgármestere. Karsay Ferenc, Budafok-Tétény fideszes polgármestere arra kért fel, hogy legyek a kerület ellenzéki alpolgármestere. Javaslata egyszerre megtisztelő és konstruktív, valamint tükrözi a kerület választóinak akaratát. Mivel Budafok-Téténynek – a fideszes polgármester mellett – ellenzéki többségű képviselő-testülete lesz ebben az önkormányzati ciklusban, a felkérésre akár igent is mondhatnék, hiszen az új többség nem csupán ellenőrzője, hanem alakítója is lesz a kerület vezetésének az előttünk álló öt évben. Jómagam – aki polgármester-jelöltként csupán egy százalékkal kaptam kevesebb szavazatot a júniusi választáson mint Karsay Ferenc -, már a választást követő napokban azt a feltételt szabtam az alpolgármesteri pozíció betöltéséhez, hogy a megtisztelő felkérést csak abban az esetben tudom hitelesen elvállalni, ha ezzel egyetért a kerület minden most megválasztott ellenzéki képviselője és az alakuló ülésen egységesen támogatják az alpolgármesteri kinevezésemet. Ezen ellenzéki támogatás azonban a Momentum elutasítása miatt jelenleg nem egységes mögöttem, így ennek hiányában Karsay Ferenc felkérésének sajnálatosan most nem tudok eleget tenni, októbertől tehát nem leszek Budafok-Tétény alpolgármestere.

Budafok-Tétényért, a kerület fejlődéséért és az itt élők mindennapjainak könnyebbé tételéért, a képviselő-testület tagjaként, megválasztott önkormányzati képviselőként fogok továbbra is dolgozni az előttünk álló időszakban, ahogy tettem ezt az elmúlt három évtizedben is” – írta Perlai Zoltán a Facebook-oldalán.

Olvasta már?