Mezőkövesden lép pályára a Budafok

by nora.farmosi

Vasárnap Mezőkövesdre látogat a csapat, ahol remélhetőleg folytatódik a jó széria.

Vasárnap újra Csertői Aurél csapatával találkozik a Budafoki MTE együttese, igaz, az edző a idény első fordulójában még a Budapest Honvéd kispadján ülve látogatott Budafokra, azóta azonban elköszönt a fővárosi egyesülettől, és később Mezőkövesdre tette át a székhelyét – írták a csapat hivatalos oldalán.

Vezetésével a gárda hazai pályán 4–1-re legyőzte a Kisvárdát, majd idegenben 2–1-re a Vasast. A kövesdiek a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában is nyertek, hazai pályán 3–1-gyel ejtették ki a Csákvárt, a következő körben pedig az élvonalbeli Debreceni VSC-t fogadják.

„Három győzelmet arattunk egymás után, úgy érzem, helyreállt a csapat önbizalma. A Budafok is jó formában van, a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésen nyolc pontot szerzett, nekünk ezúttal is nagyon kell küzdenünk ahhoz, hogy nyerni tudjunk – mondta Csertői Aurél a mezőkövesdi klub honlapjának. – A Budafok csapatszinten erős, mindenkire egyformán kell figyelnünk. Úgy látom, hogy az NB II-ben nagyon hasonló játékerőt képviselnek a csapatok, egy-egy mérkőzést a pillanatnyi forma és mutatott játék dönthet el.”

A szakember hozzátette, szeretnének minél jobban eltávolodni a kiesőzónától, azonban még sok lehetőségük van megmutatni, mire képesek. Legfontosabb céljának tartja, hogy legyen arculata a csapatának. A Mezőkövesd felállása az előző bajnoki mérkőzésen, a Vasas FC ellen: Juhász I. – Horváth K. (Harsányi I., 84.), Zachán, Bora, Kállai K. – Zvekanov, Cseri, Vajda S. (Jova B., 84.), Varjas – Szalai J., Bartusz (Cibla, 74.).

Közben a BMTE nagyon jó sorozatot tudhat maga mögött, Nikházi Márk vezetésével még egyszer sem kapott ki a bajnokságban, négy meccsen nyolc pontot szerzett, és a hetedik helyre jött fel a tabellán. Az elmúlt meccsen, a Soroksár SC ellen ráadásul nem is játszott kiemelkedően jól a csapat, harcos hozzáállásával és kitartásával mégis képes volt megfordítani az eredményt és otthon tartani a három pontot, amivel egyébként első hazai győzelmét szerezte meg a szezonban.

Edzőnk általában keveset változtatott a kezdőcsapaton, legtöbbször a Horváth András – Lorentz Márton, Kálnoki-Kis Dávid, Oláh Bálint, Kalmár Olivér – Sztojka Dominik, Németh Márió – Szűcs Patrik, Merényi Ádám, Kun Bertalan – Vasvári Zoltán kezdőt küldte fel a pályára, de az elmúlt két meccsen, az Ajka és a Soroksár ellen Zuigeber Ákos is beverekedte magát a kezdőbe, ráadásul góllal hálálta meg a bizalmat.

A Mezőkövesd Zsóry FC–Budafoki MTE mérkőzés a Merkantil Bank Liga kilencedik fordulójában október 6-án, vasárnap, 13 órakor kezdődik a mezőkövesdi városi stadionban.

Olvasta már?