Karsay Ferenc: Budafok-Téténynek működnie kell

by nora.farmosi

A polgármester szerint a baloldal nem siet a megállapodással.

Karsay Ferenc a Facebook-oldalán fejtette ki véleményét az ellenzékről, bejegyzése szerint ugyanis tőlük a mai napig nem kapta meg a javaslataikat.

Budafok-Tétény működését biztosítani kell, de a baloldal nem siet a megállapodással. Máig nem adták át konkrét javaslataikat az ellenzék képviselői.

Hétfő délelőtt fogadtam a hét ellenzéki képviselő nevében érkező Momentum Mozgalom frakcióvezetőjét és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviselőjét. Egyelőre nem tűnik úgy, hogy együttműködő partnerei lennének a városvezetésnek a kerület működtetése érdekében.

A tárgyalásokat lezártam volna korábban, és szívesen terjesztettem volna egyeztetett, a többség által elfogadott javaslatot a testület elé, de 2024. június 9. óta nem kaptam ilyet, annak ellenére, hogy a képviselőktől személyes tárgyalások során kérdeztem meg, milyen területen terveznek dolgozni.

Az első két ülés esetében törvény írja elő az alpolgármesterek megválasztására, valamint illetményük és költségtérítésük megállapítására tett előterjesztést, ahogy a polgármester jogszabályban meghatározott illetményének megállapítását is. Ugyanez a jogszabály a Pénzügyi és Átláthatósági Bizottság tagjainak megválasztását és a Szervezeti és Működési Szabályzat felülvizsgálatát is előírja.

Minden törvényi kötelezettségemnek határidőben eleget fogok tenni, az ehhez szükséges javaslatokat a képviselő-testület elé terjesztem” – írta a polgármester a Facebook-oldalán.

A bejegyzésre reagált Tóth Endre és Kazinczy Krisztina is az ellenzék részéről. Tóth Endre azt kifogásolta, hogy a polgármester az SZMSZ-t és a bizottsági struktúrát nem vette fel a napirendre, Kazinczy Krisztina pedig azt jelezte, hogy részéről nem támogatható a Szervezeti és Működési Szabályzat előzetes egyeztetése és ő is azt kérte, hogy vegyék fel azt a napirendre az alakuló ülésen.

Olvasta már?