A 79. percig győzelemre állt a Budafok, de végül a Csákvár lőtt két gólt

by nora.farmosi

Új edzővel várta az Aqvital FC Csákvárt a Budafok azzal a reménnyel, hogy végre megszakad a hosszú vereségsorozat.

A mérkőzés elején a szurkolók is bizakodtak. Elmondták, hogy nem mindenki kedveli az új edzőt, Dajka Lászlót – aki az NB III-ban volt már egy rövid ideig a csapat trénere -, de mindenképpen bizalmat szavaznak neki, és bíznak benne, hogy kiviszi a csapatot a hullámvölgyből. Szeretettel fogadják és reménykednek benne hogy kihúzza a csapatot a mostani nehéz helyzetéből – mondták a szurkolók.

A második félidő elején sikerült megszerezni a vezetést, Zsóri Dániel góljával, és tudták is tartani az eredményt a budafokiak egészen a 79. percig. A mindig kitartó ultrák nagyon buzdították a csapatot, és nagyon bíztak benne, hogy ez sikerül. Az ultrák egyik törzsszurkolója, Misi nemrég volt 20 éves, ezért a mérkőzés 20 percében egy neki írt rigmussal köszöntötték.

Sajnos másképp alakult az eredmény, a lefújás előtt néhány perccel egy újabb csákvári gól állította be az 1 -2 -es végeredményt. A vezérszurkoló László Bálint a meccs előtt azt mondta, hogy ezzel a játékosállománnyal nem kéne, hogy a Csákvár legyőzhetetlen ellenfél legyen.

A mérkőzés után az ultrák vezetője szomorú volt, nem tudott mit mondani a történtekre, és elmondta, hogy kétségbe vannak esve. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a Csákvár edzője, Tóth Balázs elmondta, hogy két vereség után jöttek el Budafokra, és nekik is nagy szükségük volt a pontokra. A kapott gólról elmondta, hogy nagy taktikai hiba volt, hogy kapták, de “ez is része a futballnak”. A csapatával a mérkőzés második felében nagyon elégedett volt és mint említette a két fiatal játékos, akit becserélt, jól felvették a ritmust és kiválóan küzdöttek.

Dajka László a Budafok edzője elmondta, hogy egy-null után volt pár lehetőségük, amivel el lehetett volna dönteni a mérkőzést.

“Az első félidőben tompábban futballoztunk, labdaszerzés után nem voltak meg azok a dinamikus, friss emberek, akik a heti edzéseken még nagyon jól mozogtak”. – mondta. A rúgott gól javított a lelkükön, kicsit biztosabbá tette őket és mentek a győzelemért, de mivel egy rutinos játékosokkal felálló csapat volt az ellenfél, két megmozdulásból meg tudták fordítani a mérkőzést.

“Egy dolgot éreztem, ha egyenlítenek, akkor nehéz dolgunk lesz. Ekkor már nem voltam biztos benne, mi lesz a meccs végkimenetele. A jövőben minden mérkőzésünk háromesélyes lesz, mindent megteszünk a pontszerzések érdekében” – tette hozzá Dajka László, aki szerint fontos lenne megszerezni az első győzelmet, mert akkor a csapattal már neki is könnyebb dolga lesz.

Olvasta már?