A Fidesz nyerte a választást, Dél-Budán Tóth Endre győzelme biztosnak mondható

by gaalt994

A választópolgárok több mint háromnegyede vett részt az országgyűlési választásokon Budapest 18. számú országos egyéni választókerületében. Először közel egyharmados feldolgozottságnál összegeztünk, ekkor már az ellenzék közös jelöltje, Tóth Endre vezetett Dél-Budán. Még egyszer ennyi szavazat megszámlálása után a Momentum politikusa növelte előnyét a Fidesz-KDNP jelöltjével, Németh Zsolttal szemben.

Cikkünk valamivel fél 12 előtt születik, ekkor 84%-os feldolgozottság mellett immár biztosnak is tűnik Tóth Endre sikere, aki 47,76%-kal vezet, míg Németh Zsolt az eddig megszámolt szavazatok 42,67%-át gyűjtötte be.

Országos szinten egyébként 69,02%-os volt a részvételi arány, a Fidesz-KDNP győzelme biztos, és a kormánypárt kétharmados parlamenti többsége is erősen valószínűsíthető. Orbán Viktor győzelmi beszédet mondott, ahol kifejtette: “Hatalmas győzelmet arattunk. Még a Holdról is látszik, de Brüsszelből biztosan. Jó mulatság, férfi munka volt.”

Orbán Viktor szerint az egész világ láthatta ma este Budapesten, hogy a kereszténydemokrata, a polgári konzervatív, a hazafias politika győzött. „Azt üzenjük Európának, hogy ez nem a múlt, ez a jövő” – mondta a miniszterelnök, aki megalakíthatja új kormányát.

Olvasta már?