Esti koncerteket is kaptak ajándékba a Fodor Tamásra emlékező Családi vasárnapon a Vojnovich-Huszár-villába látogatók

by lantai.oliver

Fodor Tamásra, a Vojnovich-Huszár-villa megálmodójára emlékezve június 30-án, délután 4-től egészen késő estig számos programmal várták a vendégeket a villa kertjében és épületében. Folytatjuk tegnapi beszámolónkat.

Ahogy korábbi cikkünkben is említettük, a Családi vasárnap címmel meghirdetett rendezvényt a Vojnovich-Huszár-villa, mint kulturális és közösségi helyszín létrehozójának és házigazdájának, Fodor Tamásnak az emlékére szervezték meg családja és zenészbarátai. A délutáni eseményekről előző cikkünkben számoltunk be, most pedig az esti programokról írunk.

Este 7 óra után a rendezvény fókusza a kertről a villa teraszára helyeződött át, és a zenéé lett a főszerep. A koncertek előtt Fodor Dániel köszöntötte az összegyűlt közönséget, és elmondta, hogy ezt a napot testvére közelgő születésnapja alkalmából szervezték meg.

Ezt követően Fodor Erika, Fodor Tamás felesége is kiemelte, hogy a nap férjéhez, Fodor Tamáshoz kapcsolódik. Hangsúlyozta, hogy mindenki, aki az eseményre készült, “Tamáshoz kötődik, ő az origó”.

Fodor Tamás 2020 júniusában a kertben – fotó: Czimbal Gyula/Fodor Erika Facebook-oldala

Hozzáfűzte továbbá, hogy az előkészületekbe “mindenki beletette a magáét”. Tamás édesanyja például nem csak a villa történetét hozta magával erre a napra, de a férjével együtt tartják fenn a házat és a kertet, és töltik meg élettel is.

Fodor Erika a Villa teraszán – fotó: huszonketto.hu

Erika köszönetet mondott Budafok-Tétény önkormányzatának a program technikai megvalósításához nyújtott támogatásért, valamint a zenészbarátoknak a részvételért.

Az első fellépő együttessel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy “az a szó szoros értelmében Tamás”, mert az általa alapított, a kerületi apukákból verbuválódott FalsHangBand tagjai Tamás miatt kezdtek el zenélni, ő tanítgatta őket, és egy igazi örömzenét játszó zenekar lett belőlük.

FalsHangBand koncert a teraszon – fotó: huszonketto.hu

Ez a koncert kezdése után rögtön be is igazolódott, mivel a FalsHangBand által előadott slágerek, köztük az LGT népszerű dalai mind nagy sikert arattak a közönség soraiban.

A zenekar tagjai között énekelt és játszott Fodor Kristóf is, aki pedig csodálatos trombitaszólójával varázsolta el a nézőket.

A FalsHangBAnd után még két, Fodor Tamáshoz szorosan kötődő együttes lépett fel: Fodor Kristóf és barátainak zenekara, a Low Budget, valamint a Fodor Tamás első könnyűzenei formációjának egykori tagjaiból álló, Fodor Tamás dalait játszó Só Zenekar.

Tekintsék meg a Családi vasárnapon készített fotóinkból összeállított képgalériánkat is.

Olvasta már?