Molnár Dóri újabb Eb-érmet szerzett

by nora.farmosi

Csendesebb lett a negyedik nap a vilniusi junior Eb-n: Molnár Dóra szállított egy bronzérmet 200 háton, míg Kováts Alex ugyanezen a távon centikre volt a dobogótól.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a vilniusi Eb-n már bizonyított a Budafóka úszója: a Szabó Lilla, Molnár Dóra, Jackl Vivien, Ábrahám Minna összeállítású magyar 4×200-as női gyorsúszó váltó aranyérmet nyert a vilniusi junior-Európa-bajnokságon, csütörtökön, annak ellenére, hogy a belgrádi Eb-n 200 háton ezüstérmet nyerő Molnár Dóra, mondjuk úgy, egészségügyileg nem százszázalékos állapotban érkezett Vilniusba, és ez most már nyomot hagy az úszásán – írja a hunswim.com.

Ráadásul a program sem volt vele kegyes: ilyenkor nyilván előnyösebb lenne, ha a döntős számában állhatna rajthoz először, neki azonban előbb a száz gyors elődöntőjében volt jelenése. Sikerrel abszolválta, ám aztán a 200 hát fináléjában a szokottnál tompábban tempózott – belgrádi idejével (2:09.02) utcahosszal győzött volna, most azonban hiába haladt az élen féltávnál, épp a döntő fázisban fogyott el kicsit és lett végül harmadik 2:11.56-tal (a spanyol győztes 2:10.78-cal nyert).

Szintén kétszáz háton indult csatába az érmekért Kováts Alex, és a végén 26 század választotta el a dobogótól – az utolsó hosszra még harmadikként fordult, de román riválisa jobban hajrázott.

Mixed 4×100-as vegyesváltónk féltávig haladt biztatóan, Kovács Botond és Eszes János jóvoltából, ám mellen menthetetlenül fordult a kocka, Komoróczy Lorára hárult jobb híján ez a száz méter, és Rékasi Eszter sem tudott sokat menteni a helyzeten, így maradt a nyolcadik hely.

Az elődöntőkben születtek reményteli eredmények: Ábrahám Minna harmadik, Molnár Dóra hatodik idővel jutott a fináléba 100 gyorson; Abonyi-Tóth Glenda energiaspórolósan, hetedikként kvalifikált 200 pillangón, ugyanitt Miszlai Mira 11. lett. Rajtuk kívül a délelőtti 800-on simán továbbjutó Jackl Viviennek szurkolhatunk még biztosan a szombati finálékban.

Olvasta már?