A Fradi fiókcsapatával lépett partnerségre a BMTE utánpótláscsapata

by gaalt994

Folytatódik utánpótláscsapatunk, a Budafoki LC tehetségközpontjának stratégiai partnereinek bővítésejelentette be honlapján a Budafoki MTE labdarúgócsapata. A már az ESMTK-val kötött megállapodás mellé múlt hét péntektől a Soroksári SC is partnerünk ebben a munkában – írták.

A Soroksár egyébként éppen a budafoki felnőtt együttes vetélytársa a Merkantil Bank Ligában, azaz a magyar másodosztályú labdarúgó bajnokságban. A két csapat közül a Sori kezdte jobban a szezont, a feljutó Kozármisleny mellett az idén (is) NB I-es álmokat szövögető, ám a tavalyi Vukmir-manőver óta visszafogott népszerűségnek örvendő DVTK-t is legyőzték. A BMTE ezzel szemben egy ajkai zakó mellett egy Pécs elleni döntetlennel büszkélkedhet.

Az együttműködés – éppen azért, mert a két csapat egy ligában indul – nem érinti a Budafok felnőttcsapatát, a partnerséget élvező Budafoki LC viszont a BLSZ I. osztályban szerepel. Bár jelen témában ennek nincs jelentősége, érdemes megjegyezni, hogy a Sori a jelenlegi legerősebb magyar futballklub, a Ferencvárosi TC fiókcsapata. A két klub közti megállapodást egyébként Szűcs Mihály, a Soroksár SC ügyvezetője és Markovics József, a Budafoki LC elnöke írta alá.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?