A fuvola hangjai összesimultak a művészekkel és alkotásaikkal

by dombteto

Nagy érdeklődés mellett nyílt meg Czimbal Gyula fotóművész Kapcsolódások című kiállítása a Klauzál Házban. A különleges zene a különleges fotókkal való összekapcsolódást, a bennük való elmélyülést jól segítette.

Szántó Katalin fuvolaművész játékát hallhattuk, majd az ő muzsikája is zárta a rendezvényt

Gazdik István, a Klauzál Ház igazgatója rövid megnyitójában méltatta Czimbal Gyula munkásságát, és beszélt a 47. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztiválról, amelynek ez a kiállítás a második eseménye.

Eifert János fotográfus személyes és barátságos hangvételű laudációjában ismertette a művész életének fontosabb mérföldköveit: az iskolától az MTI-n át a művészetig. Kisebb magyarázatot is fűzött az alkotásokhoz: Czimbal Gyula képein a képzőművészek a saját műveikkel szerepelnek. Változatos, sokszor bravúros megoldásokkal mossa el a mű és a művész közötti határt.

“Mikor könnyebb ’kapcsolódni’? A képzőművész saját életterében, műtermében, ahol otthonosan mozog vagy egyéb közegben? Egyfajta társulás, viszony, amikor a fotós elkapja azt a pillanatot, ami egyszeri és megismételhetetlen. Czimbal Gyula képzőművészekről készült portéfotó-sorozatának képei eleven műalkotások, ahol az a bizonyos fűszer megtalálható, amit fotó és fotó között érzünk” – olvasható a Klauzál Ház programajánlójában is.

A kiállítást június 16-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Vén Emil Galériában. Ne mulasszák el!

Az esemény a Budapest 150 emlékév keretében valósult meg.

Olvasta már?