A jövő héten újra lesz szúnyogirtás, kedden érdemes néhány szabályt betartani

by szorenyi6104

Ahogy arról már többször beszámoltunk, rendszeresen irtják a szúnyogokat Budafok-Tétényben. Legközelebb augusztus 2-án kerül sor ilyen akcióra. A Huszonkettő július közepén mutatta be azokat az önkénteseket, akik szándékosan megcsípetik magukat a szúnyogok által, ezzel is segítve a pontosabb védekezést.

Négy “szúnyogvadász” dolgozik, kettő nő és kettő férfi, több generációt képviselnek.  Van egy fiatal hölgy kisgyermekekkel, egy középkorú hölgy, egy középkorú férfi és egy nyugdíjas úr. Mind nagyon lelkesek és nagyon hatékony munkát végeznek – mondta el akkor Béres Mónika, a polgármesteri hivatal zöld- és klímavédelmi csoportvezetője. A kellemetlen eljárásról itt olvashat részletesen.

A kedd délutáni szúnyoggyérítéskor arra kérik az embereket, hogy tegyék el a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat.

A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

Olvasta már?