Hamarosan indul a kerület új CT-je, radiológus kerestetik

by ildikarakai

Szeptemberben nyit az önkormányzat által beszerzett CT-állomás Budafok-Tétényben. Akár három műszakban is szűrhetnék a kerület lakóit, ha volna hozzá elég radiológus szakember.

Ősztől nem kell már más kerületekbe menniük azoknak, akiknek CT-diagnosztikára van szükségük, lesz Budafok-Téténynek is saját berendezése.

A Nagytétényi út 264. szám alatt, a Budafok-Tétényi Család és Gyermekjóléti Központ egykori épületében működik majd az új CT, melyet szeptembertől használhat a kerület lakossága a főváros, a kormányzat és a kerület együttműködésének köszönhetően. Karsay Ferenc polgármester azt mondja, egy CT képalkotó berendezés ma már alapszolgáltatásnak tekinthető az egészségügyben, hamarosan már Budafok-Tétény egészségügyi ellátásában is.

„Mivel nem tudtuk elhelyezni szakorvosi rendelőben a szerkezetet, ezért Nagytétényben találtunk optimális feltételeket és körülményeket, ahol biztosítani tudjuk a gép működtetését. Itt, a Nagytétényi út 264. szám alatt megfelelő a környezet mind a dolgozó személyzet, illetve az érkező ellátottak számára is. Egyre több egészségügyi vizsgálati lehetőséget tudnak elérni a kerület lakosai helyben, amire nagyon büszke vagyok. A Család és Gyermekjóléti Központ korábbi klub- és raktárépületében alakítottuk ki a vizsgálati helységet, ami jól megközelíthető a kerületi lakosoknak, ahol könnyen parkolhatnak is” – nyilatkozta korábban portálunknak a polgármester.

Egyelőre napi 8 órára tervezik a működést, de jó volna, ha minél több embert meg tudnának vizsgálni az új CT-vel, amely akár három műszakban is dolgozhatna. Mindannyiunk érdeke, hogy találjon ehhez az önkormányzat radiológust, hisz a cél az, hogy daganatos betegség gyanúja esetén  7 napon belül mindenkinek végezzék el a szükséges képalkotó diagnosztikai vizsgálatot és további 3 munkanapon belül kapja meg a leletet is.

A polgármester a fogadóóráján is beszélt erről:

Olvasta már?