A közmeghallgatáson is szóba került a Hosszúréti-patak

by gaalt994

Karsay Ferenc polgármestert a Kártya utcai szivattyú kapcsán kérdezte egy budafok-tétényi lakos.

“A Kártya utcai szivattyú mikor fog végre működni, a görparkban lesz valamikor világítás és WC?” – szólt egy lakos kérdése a csütörtöki budafok-tétényi közmeghallgatáson az önkormányzathoz. A kérdezőnek Karsay Ferenc polgármester reagált.

“A Kártya utcai szivattyú kiépítése a Hosszúréti-patak árvízi védekezéséhez kapcsolódó kerületi beruházás volt a megemelkedett vízszint miatt. Amikor a Hosszúréti-pataknak magas a vízszintje, akkor szivárog a Kártya utca felé a víz, amit szivattyúval emelnek vissza a patakba. A szivattyú működéséhez kiépítettünk elektromos csatlakozást. Több mint egy éve várunk arra, hogy az MVM szolgáltató mérőórával lássa el az átemelőt” – felelte Karsay Ferenc.

A cég neve aztán a másik témában is felmerült. “A görpark esetében is az MVM-mel küzd az önkormányzat” – mondta a polgármester, majd kifejtette, hogy közlekedésbiztonsági okok miatt nem lehet kivilágítani az autópálya alatti területet, az önkormányzat által épített WC kivilágítására viszont ígéretet kapott a városvezetés.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?