A megújult Részvételi Költségvetésről beszélt a kerület alpolgármestere

by gaalt994

“Szigorú gazdálkodással, bizalmunkkal és hitünkkel a Részvételi Költségvetés irányába úgy gondoltuk, hogy negyedjére is a lakosság kezébe szeretnénk adni a döntés jogát” – fogalmazott a projekt felelőse, Szepesfalvy Anna.

Január 16-án, hétfőn negyedszer rajtolt le Budafok-Tétényben a Részvételi Költségvetés. Az összesen 300 millió forintos keretösszegre minden kerületi lakos szabadon pályázhat ötletével. A projekt újbóli elindításáról még tavaly döntött hivatalosan az önkormányzat a korábbi három “évad” sikerét látva.

Az eddigiek győztes projektek több mint 67%-át már megvalósította az önkormányzat, többet ezek közül saját forrásaiból finanszírozott támogatásokkal egészített ki. Idén több változás is lesz a Részvételi Költségvetés menetével kapcsolatban: ahogy már megírtuk, a történelmi kerületrészeket “tematikus ötletdobozok” váltják fel, illetve megújult az ehhez tartozó online felület is, amely így a készítők szerint felhasználóbarátabb lett.

„Bár a gazdasági környezet, az elszálló energiaárak számtalan önkormányzatnál elvonáshoz vezettek, mi, itt Budafok-Tétényben, szigorú gazdálkodással, bizalmunkkal és hitünkkel a Részvételi Költségvetés irányába úgy gondoltuk, hogy negyedjére is a lakosság kezébe szeretnénk adni a döntés jogát”idézi a projekt felelősét, Szepesfalvy Annát a budafokteteny.hu.

Budafok-Tétény alpolgármestere abban bízik, hogy így ismét olyan projektek valósulhatnak meg, melyek az itt élők valós igényeit tükrözik, ezáltal kényelmesebbé, szebbé és biztonságosabbá téve a kerület életét.

Olvasta már?