A Nagytétényi ArtTér kiköltözött a Duna-partra

by dombteto

A nagytétényi Duna-part Dél-Buda egyik különleges értéke, amelyhez a városlakók ugyan szeretnének kapcsolódni, erre mégis kevés lehetőségük van.  A Közösség Dél-Budáért Egyesülettel ezért egy olyan közösségi teret és eseménysorozatot hozott létre, amely beavatkozásmentesen, a természeti értékeket tiszteletben tartva teremt életet a folyóparton – írták a szervezők az esemény beharangozójában.

Nyár közepétől egészen szeptember végéig számos művészeti, közösségi és zenei programmal várja az érdeklődőket a Nagytétényi ArtTér – rendezvénysorozat. A “kiköltözésre” munkatársaink is kimozdultak, azaz “ki-rándultak”, ahogy az erről készült fotóik tanúskodnak.

A jó hangulatú összejövetelt semmi sem zavarhatta volna meg, aztán az időjárás mégis közbeszólt. Addig igazi béke és nyugalom “szigete” volt a hely : beszélgetéssel, bográcsozással, lágy zenével és fröccsel telt az idő a Duna-parton. A büféről mindenki kedvenc  Majecskója gondoskodott. Hideg fröccs, sörkorcsolya, csokis muffin is volt a kínálatban.

Oti Acoustic

Családias délután volt egészen addig, míg az Oti Acoustic együttes koncertje véget nem ért, ugyanis abban a pillanatban az idő is viharosra fordult. Ez el is vette sokaknak a kedvét a Duna-parti este folytatásától. A “Bélaműhely” óriás xilofon építésével egybekötött koncertjét a közönség tetemes hányada már nem várta meg. Pedig…

Akik maradtak, egy szokatlan, de valóban különleges előadás részesei lehettek. Az alkotók uszadékfából, és más természetközeli anyagokból készült hangszerekkel szórakoztatták a közönséget.

Utólag meggondolva, egy szúnyog riasztó spray még elfért volna a táskában – írták munkatársaink. A hely szépsége azonban magával ragad és ott marasztal.

S ha már kigyönyörködték magukat a fotókban, a táj szépségében és nyugalmában, jöjjön egy igazán fiatalos, látványos és kedves mozgóképes beszámoló a Duna-parti ArtTér-ről.

A projekt a Közösség Dél-Budáért Egyesület szervezésében, a Budapest Brand Nonprofit Zrt támogatásával, a Budapest Tuning pályázat keretében valósul meg.

Olvasta már?