A papíron leggyengébb csapatot kapta a Budafok a kupában

by gaalt994

A Magyar Kupa meglepetéscsapata az NB I sereghajtójával, a Vasassal találkozik.

A negyeddöntő sorsolásán nem volt kegyes a sors a Budafok labdarúgócsapatához, az egyetlen versenyben maradt másodosztályú együttes az NB I élmezőnyéhez tartozó Kisvárdát kapta ellenfélül. Mátyus János együttese viszont komoly meglepetést okozva, lényegében simán ejtette ki a szabolcsiakat, ezzel kvalifikálva magát az elődöntőbe.

Rajtuk kívül a Zalaegerszeg, a Puskás Akadémia és a Vasas gárdája tette ezt meg, amelyek közül utóbbi lesz a BMTE ellenfele a sorsolás értelmében. Papíron az angyalföldiek a legszerényebb erőkkel bíró csapat a három élvonalbeli együttes közül, ám – látva a Budafok-Kisvárdát – ne igyunk előre a medve bőrére!

A Vasas az OTP Bank Liga tabellájának utolsó helyén szerénykedik, és megszerzett pontjai mellett a pályán nyújtott teljesítménye sem nevezhető túlzottan biztatónak. Ezzel együtt így is komoly neveket látunk a XIII. kerületiek keretében: Otigba Kennethet, Feczesin Róbertet, Berecz Zsombort és társaikat aligha kell bemutatni a magyar futballt kedvelőknek.

Az elődöntőket a tervek szerint április 5-én rendezik, míg a fináléra május 3-án kerül sor a Puskás Arénában. A Budafok ezzel együtt továbbra is az NB II-re kell, hogy koncentráljon, hiszen jelenleg nem áll kieső helyen, ugyanakkor ez egy gyengébb széria esetében könnyen megváltozhat.

A hétvégén a BMTE az utolsó előtti helyen tanyázó Doroggal találkozik, a mérkőzést a Promontor utcában rendezik.

Olvasta már?