Vége a türelmi időszaknak, parkolási bírságra számíthatnak Budafokon a szabályszegők

by gaalt994

Hétfőtől élesedik az új rendszer.

Több “örökzöld” témát is érintettek a kérdezők Karsay Ferenc legutóbbi, csütörtök délutáni online fogadóóráján. Egy volt ezek közül a parkolás kérdése, amely kapcsán egy budafoki lakos jelezte aggályait. A kérdés nem egész egy hónapja egy másik polgármesteri fogadóórán is előkerült, akkor Karsay Ferenc és Szepesfalvy Anna a kérdésben illetékes Németh Zoltán alpolgármesterrel együtt terjedelmesen beszéltek az újításokról.

Az ügyben számos cikket közzétett portálunk is, aki esetleg lemaradt volna ezekről, azoknak az alábbi, igen hosszú írást javasoljuk. Az új szabályok kapcsán viszont mérföldkőhöz érkeztünk, ugyanis március 6-ával kezdődően vége a türelmi időszaknak, azaz a szabályszegőknek büntetéssel kell majd számolniuk. Fontos tudni a kerületieknek, hogy a közterületfelügyeleti büntetés többsége nem az önkormányzathoz folyik be.

“Természetesen szakemberek tervezték a parkolási rendszert” – korrigálta a kérdező ezzel ellentétes felvetését válaszában Karsay Ferenc. A polgármester arra is rámutatott, hogy az említett szakemberek javasolták a türelmi időszakot, hogy a lakosságnak legyen ideje megszoknia és megértenie az új szabályozásokat.

“A kollégáim szerint eljutottunk oda, hogy az emberek már értik az új szabályokat, viszont semmibe veszik azokat, mert azt tapasztalták, hogy ha nem tartják be őket, annak nincs következménye” – indokolta Karsay Ferenc a türelmi időszak végét.

“Az itt élők, a magunk érdekében kérek mindenkit, hogy tartsa be a korlátozásokat. Most már a hatóságok akár büntethetnek is” – zárta mondandóját Karsay Ferenc, aki jelezte, hogy a környéken szórólapokat is osztanak majd, amelyeken részletes magyarázat szerepel majd az új szabályokról. “Nem az a cél, hogy bárkit is bántsunk, hanem hogy mindenki tudja használni a közterületet és parkolni is tudjon” – fűzte hozzá a polgármester.

Olvasta már?