A sonka, tojás, torma külön figyelmet kap a tavaszi szezonális ellenőrzésnél

by nora.farmosi

Külön figyelnek a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzéseknél a húsvéti ünnep alatt nagyobb mennyiségben forgalmazott termékekre, például a tojásra, a sonkára, a tormára, az édesipari termékekre vagy a borokra – mondta Nobilis Márton, az Agrárminisztérium (AM) államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Nobilis Márton közölte, az ellenőrzésben a kormányhivatalok és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai közösen vesznek részt.

Az államtitkár szerint a Nébih felelőssége az is, hogy “a magyar családok asztalára jó minőségű élelmiszer jusson azokban az időszakokban is, amikor a kereskedő szeretne mindent eladni”. Kiemelte, az ellenőrzésnél nem nagy büntetések kiszabásáról van szó, hanem arról, hogy biztosítsák a fogyasztóknak, hogy ebben az időszakban is azt a minőséget kaphassák, amit elvártak.

Nobilis Márton a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában fontosnak nevezte, hogy mind a fogyasztók, mind a kereskedők figyeljenek az élelmiszerbiztonságra. Mindenkinek lehetősége van arra, hogy jelezze a Nébih zöld számán, ha egy termék romlott, a minősége nem megfelelő.

Az államtitkár az M1 aktuális csatornán arra is felhívta a figyelmet, hogy a szülők szeretnek a gyerekeknek húsvéti nyulat ajándékozni, ugyanakkor mindenkitől azt kérte, állatvédelmi szempontok alapján fontolják meg, hogy tudnak-e otthon nyulat tartani.

-MTI-

Olvasta már?