Az őszi NB I-es statisztikák a BMTE filozófiáját is igazolják

by gaalt994

Játékpercek, gólok, lapok, bevetett futballisták – számokban a Budafok NB I-es ősze.

A Budafoki MTE 2020 tavaszán a koronavírus miatt idő előtt lefújt labdarúgó NB II-ből jutott fel az NB I-be. A csapat a korábban megbízott, majd a remek teljesítmény miatt állandósított vezetőedző, Csizmadia Csaba irányítása alatt sorra okozta a meglepetéseket ez élvonalban, ám október végével megszakadt a jó sorozat. Azóta a gárda nem nyert, s az évzáró Honvéd elleni vereséggel immár – az idényben először – kieső helyre csúszott.

A 4 győzelmet, 3 döntetlent és 8 vereséget számláló BMTE-ősz statisztikáit a klub hivatalos honlapján gyűjtötték össze. A két alappillér a kapus, Póser Dániel, és a középpályás védekezésért felelős Oláh Bálint volt, akik minden bajnokin az elejétől a végéig pályán voltak.

Gólok tekintetében a csapatkapitány viszi a prímet, a büntetőfelelős Kovács 5-öt vágott a félszezonban, mögötte 4-gyel a fiatal Skribek, 3-mal Ihrig-Farkas, 2-vel a Puskás-díjas Zsóri áll, míg 1-1 találatot Vaszicsku, Kulcsár és Oláh is bedobott a közösbe.

A BMTE kiscsapati mivolta ellenére a fair-play táblázaton sem áll vészesen, 3-nál több sárga lapot csak a védelem oszlopa, Romic gyűjtött (5-öt). A 2 kiállítás szintén vállalható szám, bár Zsóri teljesen fölösleges, ráadásul 4 meccses eltiltást érő taposása azért hanyagolható lett volna.

Az ősz statisztikái nem utolsósorban a klub filozófiáját is igazolják, az Oláh Lóránt sportigazgató és Csizmadia Csaba vezetőedző által hangoztatott, kevés igazolással, alulról építkező szisztéma szépen visszaköszön abból, hogy a budafoki gárda színeiben idén 12 újoncot avathatott az NB I, ami éppen a fele az összes pályára lépő futballistának.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?