Az ukrajnai testvérváros polgármestere köszönetét küldi Budafok-Téténynek

by gaalt994

Kárpátalján nagyon hálásak a XXII. kerületi adományokért.

Immár több mint egy hónapja zajlik az orosz-ukrán háború keleti szomszédainknál, az onnan érkező menekültek megsegítésében pedig Magyarország is kulcsszerepet tölt be. Amint arról a Huszonkettőn is olvashattak, Karsay Ferenc polgármester még a harcok kitörésekor levélben kereste fel mezőkaszonyi kollégáját, Tóth Sándort, hogy felajánlja Budafok-Tétény segítségét az Ukrajnában fekvő település lakosainak.

Az akció megmozgatta a budafok-tétényieket, az országos trendekhez hasonlóan kerületünkben is rengetegen próbáltak meg segítséget nyújtani különböző adományokkal. A kezdeményezésbe beszálltak az önkormányzat stratégiai partnerei is, a sok felajánlásnak köszönhetően akkor három szállítóautónyi adomány jutott el Kárpátaljára.

Karsay Ferenc polgármester szokásos online polgármesteri tájékoztatóján arról beszélt, hogy e hét szerdán már a negyedik, adományokkal megpakolt teherautó is célba ért. Mezőkaszony polgármestere, Tóth Sándor köszönetét fejezte ki a XXII. kerületből érkező segítségért, és bízik benne, hogy idővel viszonozni tudják majd.

A Nagytétényi út 104. szám alatti önkormányzati gyűjtőponton, illetve a családsegítő Nagytétényi út 68. szám alatti gyűjtőpontján továbbra is várják a felajánlásokat, Tóth Sándor elmondása szerint jelenleg elsősorban tartós élelmiszerre, leginkább cukorra, lisztre, olajra van szükség. Aki pedig pénzbeli adománnyal segítene, az a TE IS SEGÍTHETSZ TÁMOGATÓ ALAPÍTVÁNY bankszámlaszámára (12001008-01632015-00100003) küldheti az összeget.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?