Budafok-Tétény gyűjtést szervez kárpátaljai testvértelepülésének

by gaalt994

Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere, ha nehezen is, de elérte mezőkaszonyi kollégáját, Tóth Sándort Már tart is az egyeztetés az adományok logisztikájáról.

„Felvettem a kapcsolatot kárpátaljai testvértelepülésünk, Mezőkaszony polgármesterével aki szombaton megírta milyen segítségre van szükségük” – olvasható Karsay Ferenc hivatalos Facebook-oldalának bejegyzésében. „Most pontosítjuk a gyűjtés, szállítás logisztikáját, kiválasztjuk a kárpátaljai, helyismerettel rendelkező segélyszervezetet és hét elején megkezdjük a gyűjtést” – írta vasárnapi posztjában Budafok-Tétény polgármestere.

Karsay megköszönte az eddig beérkezett nagyszámú felajánlást a budafok-tétényieknek, valamint jelezte, hogy az önkormányzat felületein folyamatos lesz majd a tájékoztatás a segítségnyújtás ügyében. A fejleményekről és az adakozási lehetőségekről a Huszonkettő is beszámol majd.

Visszatérve a két település vezetői között történő levélváltásra, Karsay Ferenc egyébként több platformon is kereste Tóth Sándort, akit végül egy helyi óvoda vezetője által sikerült elérni. Budafok-Tétény polgármestere arról is tájékoztatta mezőkaszonyi kollégáját, hogy a segítségnyújtásban az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, Németh Zsolt is részt vesz.

Válaszában Tóth Sándor megköszönte a felajánlást, és felsorolta, milyen adományokra van leginkább szükség az orosz katonai támadás alatt álló Ukrajnában. A mezőkaszonyi polgármester tartós élelmiszert, takarókat, pokrócokat, fertőtlenítő-, tisztító- és tisztálkodószereket, valamint az áramkimaradásokra felkészülve kisebb aggregátorokat és áramfejleszőket említett.

Olvasta már?