Győzelem: új budaörsi repülőtérrend lesz!

by szorenyi6104

Németh Zsolt országgyűlési képviselő lapunknak elmondta: jelentősen csökken a zavaró légi forgalom, ami nagyon jó hír a kerületünk polgárainak is. Ennek kapcsán kérdeztük a politikust.

Mikortól lesz új repülőtérrend?

Tudomásom szerint az új repülőtérrend március 30-tól lép hatályba.

Milyen változtatásokat sikerült elérni?

A legfontosabb, hogy hétvégén például 9-12 óra közötti időszakra korlátozza a helyi repülés idejét. Ez mindenképpen nagyon komoly előrelépés.

Hétközben mi a helyzet?

A helyi repülések este 8-ig lehetségesek, de legfeljebb napnyugtáig.

Lesz más változás is?

Eddig csak a rövid oldalon szállhattak fel a gépek, a kicsik nem tudtak hamar kellő magasságot elérni, emiatt nőtt a zajterhelés. Az új rend alapján az egyenes szakaszon is fel lehet szállni ezentúl, a hosszú oldalon. Újdonság az is, hogy nyomkövető használata kötelező.

Miként sikerült elérni a kerület lakói szempontjából pozitív változást?

Leginkább úgy, hogy mindenki felül tudott emelkedni a pártpolitikai csatározásokon. Rájött az ellenzék egy része is, hogy fontosabb ez az ügy a kicsinyes torzsalkodásoknál. Molnár Gyula országgyűlési képviselő is ott volt velünk Palkovics miniszternél, de jobbikos önkormányzati vezető is tett az ügyért. Külön kiemelném Karsay Ferenc polgármester áldozatos munkáját. De rendkívül fontos, hogy a helyi lakosság pozitív, aktív szerepet vállalt, hisz a panaszaik jogosak, ezért meg kellett találni a megoldást. Kiemelten köszönjük a helyi civil mozgalomnak az aktív szerepvállalást!

Most elégedett?

Ez siker, nem vitás, nyilván persze mindig lehet még jobbá tenni mindent, de mindez bizonyíték arra, hogy szakértelemmel, közös munkával előre tud jutni a közösségünk.

Olvasta már?