Bezár a Memento Park is

by gaalt994

A kormány legújabb rendeleteinek fényében a Szoborpak Múzeum is a kényszerszünet mellett döntött.

A koronavírus-járvány első hulláma jelentősen megnehezítette a vendéglátósok, a rendezvényszervezők és a kulturális intézmények dolgát, a második pedig már olyan szigorú kormányrendeleteket igényelt, amelyek több ilyen jellegű egység bezárását eredményezték. Budafok-Tétényben ennek legújabb áldozata a Memento Park.

„Sajnálattal tájékoztatjuk kedves érdeklődőinket, hogy a COVID-19 miatt érvényben lévő járványügyi rendelkezések értelmében, feloldó intézkedésig a Memento Park zárva tart. Az újranyitásról Facebook és Google oldalunkon bejegyzés formájában adunk hírt.” – írták rövid közleményükben.

A bezárás tehát nem végleges, amint a járványbiztonsági korlátozások mellett erre lehetőség lesz, a Szoborpark Múzeum újra kinyit. Erre viszont még a legjobb forgatókönyv szerint is csak decemberben kerülhet sor, amikor lejár a vonatkozó rendeletek 30 napos hatálya.

A park nem az első, és sajnos valószínűleg nem is az utolsó közkedvelt kulturális helyszíne Budafok-Téténynek, amely a járvány miatt bezárni kényszerül, tegnap a Klauzál Gábor Művelődési Központ igazgatója számolt be hasonló intézkedésekről.

Olvasta már?