Köztéri maszkviselés: eldőlt a kérdés Budafok-Tétényben is

by gaalt994

Mivel a legfrissebb kormányrendelet értelmében Budapest kerületi önkormányzatai önállóan rendelkeznek a köztéri maszkviselés szabályzását illetően, a mai nap folyamán minden városrész életében ez volt az egyik legfontosabb kérdés. A XXII. kerületben megszületett a döntés.

Budafok-Tétény polgármestere a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet alapján rendeletet alkotott a közterületi maszkviselés szabályozásáról. A rendelet 2020.11.13-án, péntek éjféltől lép hatályba, Budafok-Tétény Budapest XXII. kerületének valamennyi közterületén.

A jogszabály szerint a 6. életévüket betöltött személyek számára a maszk viselése kötelező minden közterületen. Az alapjogszabály mentesít a parkok, zöldterületek esetében a szájmaszk viselése alól. Az önkormányzati rendelet úgy rendelkezik, hogy a maszk viselése a zöldterületek, a játszóterek, a parkok és a kutyafuttatók területén is ajánlott, de nem kötelező.

Ajánlott a szájmaszk hordása a társasházi közös helyiségek területén és a liftekben is. A fertőzés veszélye csökkenthető, ha maszkot hordanak a gépjárművekben ülve, ha többen utaznak egy légtérben.

„Kérjük a lakosságot a rendeletnek megfelelő felelős magatartás követésére, a járvány terjedése lassítható, ha fegyelmezetten betartjuk a szabályokat. Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!” – tette hozzá Budafok-Tétény Önkormányzata.

Olvasta már?