Példás összefogás Budafok-Tétény leégett hobbiboltjáért

by gaalt994

A bolt raktárhelyisége november elején égett le, a tűz az ott lévő áru 90%-ában tett kárt. Az üzlet és a környékbeli kisgyermekes családok által jól ismert vezetője, Mara azonban nem maradtak segítség nélkül.

November 2-án, hétfőn kora reggel a HobbyKreativ.hu raktárhelyiségében tűz ütött ki, amelynek során rengeteg kiszállításra való áru égett el, lett kormos, vagy ázott el az oltás során. Kerületünk jól ismert hobbiboltjának vezetője, Szentiványi Mariann még aznap, az üzlet Facebook-oldalán jelezte, hogy egy ideig nem tudnak új rendeléseket felvenni, a már leadottakat azonban teljesítik – utóbbihoz a vásárlók türelmét és megértését kérte.

Az eset hallattán rengetegen siettek a kerületi kismamák által csak Maraként ismert hölgy és a bolt segítségére, a közösségi médiában #mostmijövünk jelszóval indult összefogás, utalva arra, hogy korábban mennyit tett Mara a kerületi családok mosolyáért. Volt aki adománygűjtésbe fogott, garázsvásárt is meghirdettek, november 13. és 15. között pedig a HobbyKreativ.hu tart „kormos kiárusítást”.

Az értékcsökkentett vásár keretében az érdeklődők – és a segíteni vágyók – olcsón megvásárolhatják a tűz során károsodott, kereskedelmi forgalomba már nem hozható, viszont használatra még alkalmas tárgyakat, illetve adományozhatnak is. A segítséget pedig még ebben a nehéz helyzetben is meghálálja a bolt; minden vásárlás mellé kupon jár, amit az üzlet újraindulása után lehet felhasználni.

A vásár mindhárom nap reggel 8 órától délután 5 óráig nyitva áll a 1222, Nagytétényi út 100. szám alatt. A HobbyKreativ.hu közösségi oldalán minden ezzel kapcsolatos fontos tudnivalót és a járványvédelmi szabályokat is megosztotta.

Olvasta már?