Boér Gábor három okot mondott, amiért aláírt Budafokra

by gaalt994

A futballedző hamar felismerte, hogy a BMTE értékrendje közel áll hozzá, ezért kételyek nélkül vállalta a munkát.

Mint ismert, az élvonalból az NB II-be visszatérő Budafoki MTE labdarúgócsapata edzőkeresésben volt, miután a most lezárt idény végén a csapat 2-9-es vereséget szenvedett a Pakstól, és Csizmadia Csaba lemondott. Ideiglenesen a kalandos életút után Budafokra kerülő pályaedző, Pacsi Bálint vette át a csapatot, majd tegnap a végleges utódot is bejelentették.

A legutóbb a ZTE-nél edzősködő Boér Gáborral állapodott meg a klub, aki segítőjét, Makra Zsoltot is hozza magával. A fiatal kora ellenére több év NB II-es, és szűk egy év élvonalbeli rutinnal is rendelkező szakember szerződtetéséről Oláh Lóránt sportigazgató azt mondta: „Megkezdett utunkat vele együtt tudjuk a leghatékonyabban folytatni és a filozófiánkat, stílusunkat, identitásunkat nem feladva a bajnokság élmezőnyéhez tartozni.”

Nem sokkal később a 38 éves tréner is elmondta, miért volt könnyű döntés elvállalnia a feladatot. “Amikor először leültünk beszélgetni Oláh Lóránt sportigazgatóval, nagyon hamar világossá vált, hogy a BMTE-nél határozott elképzelések, komoly ambíciók vannak és a munkában hisznek. Ez a három dolog, azt hiszem, rám is jellemző, így gyorsan kiderült, hogy azonos hullámhosszon vagyunk” – fogalmazott a sajtótájékoztatón Boér.

Az edzői pályát Békéscsabán kezdő szakvezető arról is pozitívan nyilatkozott, amit korábban ellenfélként (az első- és másodosztályban egyaránt) már megtapasztalt:

Megtisztelő számomra egy komoly hagyományokkal rendelkező klubnál dolgozni, ahol mindenki számára fontos, hogy a csapat a hagyományoknak, valamint az elmúlt években általuk felépített imázsnak megfelelően szerepeljen. Mindkét osztályban találkoztam ellenfélként a Budafokkal, és kívülről is azt tapasztaltam, amit most néhány személyes találkozás alapján láttam. Rendezett, ambíciózus és családias klubról van szó, ahol mindenki teszi a dolgát, mindenki akar dolgozni, és hagyja is a másikat dolgozni. Edző ennél sokkal többet nem kívánhat magának” – emlékezett vissza.

Érdekesség, hogy az NB I-ből szintén kieső Diósgyőr ugyancsak tegnap jelentette be új edzőjét, a borsodiaknál Kondás Elemér veszi át az irányítást. Budafokon Boér Gábor szerződése az Európa-bajnokság ideje alatt, július 1-jén lép életbe, így bő egy hónapja marad a pihenésre és a csapat előzetes feltérképezésére.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?