Szemétszállítás, Amerika, Amszterdam – a BMTE edzőjének életútja

by gaalt994

A Veszprém megyei Kertáról indult, majd az USA, Hollandia, Szombathely és Borsod érintésével került Budafokra Pacsi Bálint, aki szerint jó pap holtig tanul, de oktatóként is tevékenykedik.

Akár tűzoltó-edzőként is aposztrofálhatnánk Pacsi Bálintot, aki a lemondó Csizmadia Csaba helyét foglalta el a Budafok futballcsapatának kispadján, ám a szakember feladatát igazságosabb lenne kármentésnek nevezni: megbízatása az utolsó két, tét nélküli bajnokira szólt.

A szezon végén néhány méretes pofonba beleszaladó, ám egészében nézve szép idényt produkáló BMTE jelenlegi szakvezetője a magyar sportsajtóban leginkább azért lett felkapott, mert egy esztendő alatt három olyan csapatnál fordult meg, amely a végén kiesett bajnokságából, ám Pacsi nemcsak, sőt, főleg nem emiatt érdekes figura.

A 24.hu Ziccer című podcast műsorában Kálnoki Kis Attila és Kele János készített mélyinterjút az edzővel, akinek munkafilozófiája mellett életútjáról is szó esik. Elmondja, hogyan tartott edzéseket falusi gyerekeknek, miközben szemétszállító vállalkozása volt; hogy milyen megbecsültsége van a tanároknak és az edzőknek az USA-ban, ahová egyébként lottón nyert vízumot, s hogy ezek után miért jött mégis vissza Magyarországra.

A Budafokra áprilisban érkező szakember mesélt arról is, hogyan tanult szó szerint a saját pénzén, és hogy a katedra másik oldalán miért tart kredit nélküli, ennek ellenére mégis teltházas kurzusokat, de felmerült a válogatottsági rekorder Király Gáborhoz fűződő barátsága is. A teljes beszélgetés az alábbi linkre kattintva elérhető.

Olvasta már?