Megvan a BMTE új edzője

by gaalt994

A kinevezett szakember az NB II-ben már többször is bizonyított, de rendelkezik egészen friss élvonalbeli tapasztalattal is.

Miután a Budafoki MTE labdarúgócsapatának dicső NB I-es szezonja kieséssel végződött, a 74 év után újra az élvonalba jutó csapat ismét a másodosztály küzdelmeire készül. A Paks elleni 2-9-es vereség után lemondó Csizmadia Csaba helyét Pacsi Bálint pályaedző vette át ideiglenesen a kispadon, ám mostanra eldőlt az is, ki lesz a végleges utód.

A BMTE bejelentette, hogy a 2021/22-es szezonban Boér Gábor lesz a csapat vezetőedzője, akivel együtt segítője, Makra Zsolt is csatlakozik a klubhoz. A maga 38 évével kifejezetten fiatal edzőnek számító Boér kora ellenére nem rutintalan, NB II-es tapasztalatot már Békéscsabán, Győrben és Kazincbarcikán is gyűjtött, míg az elsőosztályú edzősködésbe tavaly Zalaegerszegen kóstolhatott bele.

A kék-fehéreket kétszer a Budafok ellen is irányította, a BMTE mindkét meccsen 3-1-re tudott nyerni. A megállapodás mindkét fél számára előnyös lehet, a Budafok sportigazgatója a klub honlapjának azt is kifejtette, miért.

„Nekünk egy lendületes, motivált, együttműködő szakemberre van szükségünk, Gábornak pedig egy olyan nyugodt, tudatos, kiszámítható környezetre, ami klubunkat jellemzi, és ahol ezáltal ki tud bontakozni” – vélekedett Oláh Lóránt.

Olvasta már?