Budafok-Tétény riói olimpikonja bejelentette: nem lesz ott Tokióban

by gaalt994

Szomorú, de nem váratlan hírt közölt Csere Gáspár.

„Nem leszek ott a tokiói olimpián. Ez sokak számára nem meglepetés, hiszen a kvalifikációs időszak során egyértelműen lehetett látni, hogy mérsékeltek az esélyeim. Egy nagyon kiugró teljesítmény kellett volna a kijutáshoz, ez azonban nem következett be az elmúlt bő két éves, viszontagságos időszakban” – kezdte szomorú hangvételű és még szomorúbb tartalmú bejelentését Csere Gáspár hosszútávfutó.

A budafok-tétényi származású atléta hozzátette, csalódottság nincs benne, szomorúság és hiányérzet viszont igen. Az, hogy a Brazíliában 109. helyen végző Csere lemaradt a tokiói játékokról, már csak azért sem meglepő, mert a hamarosan induló sporteseményre nem csak a kvalifikációs szintidő, de a leendő versenyzők száma is jócskán csökkent.

Ha mindez nem lett volna elég, Csere Gáspár Rió óta rendszeresen bajlódott sérülésekkel, egy éppen a 2016-os olimpián előjött talpfájdalom például újból megkísértette, ráadásul a koronavírus-járvány is megnehezítette a felkészülését.

“Futni persze lehet egyedül, az Isten háta mögött is” – mondhatja egy korsó sör kölcsönözte bölcsességgel az egyszeri szurkoló, azonban érdemes szem előtt tartani, hogy számos olyan magyarországi és regionális verseny maradt el a pandémia alatt, amely kiváló alkalom lett volna egy felépülésben lévő sportolónak arra, hogy visszanyerje formáját, s időnként felmérhesse, hol is tart a mezőnyhöz képest.

Erre azonban nem volt lehetőség, ami már szinte önmagában kódolta az újabb kvóta elmaradását. Csalódottan, de korábbi eredményeire büszkén kívánunk sok erőt, motivációt és további sportsikereket Csere Gáspárnak!

(Kiemelt kép: Csere Gáspár a karlovaci versenyen, forrás: Facebook/Csere Gáspár)

Olvasta már?