Írja be a kedd 5 órát, ezt kár kihagynia!

by ildikarakai

Már a harmadik kiadásban jelent meg Dr. Kiss Róbert Richard kötete, az Így látják a magyarokat a nagyvilágban. A 174 országot megjárt Prima Primissima-díjas újságírót rövidesen a Klauzál Házban hallhatjuk.

Rendkívül élvezetesen mesélő előadó lép a közönség elé egy hét múlva, november 17-én délután 5 órakor a 22. kerületben, a Klauzál Házban. Görbe tükröt tart elénk: vélemények, felmérések, kutatások, benyomások, hiedelmek, sztereotípiák fura, néha fájó, máskor szívet melengető gyűjteményén, érdekes történetek kavalkádján keresztül mutatja meg, hogyan látnak bennünket mások.

Ízelítőül álljon itt egy nagyon is hízelgő gondolat az Így látják a magyarokat a világban című könyvből: „a magyarok tulajdonképpen nem is földi lények, hanem egy szuperintelligens földönkívüli faj”.

De nem mindenki ilyen kedves. Egy japán turista úgy fogalmazott, amikor kéretlenül összehasonlította a pontosságára kényes japán vasútközlekedést a magyarral, hogy „a horror vonatán ültem Magyarországon”. De sajnos a világhíres magyarokról sem hallott mindenki – volt, aki a Rubik-kocka eredetéről azt állította, hogy „ősi kínai játék, ötszáz éves”. Akad olyan is, akinek nem egészen hajszálpontosak a történelmi ismeretei: úgy hiszi, hogy „a mohácsi csata csak félreértés volt, a magyarok a törökök kedves rokonai”.

Hogy utazásai során mi mindent hallott még rólunk Dr. Kiss Róbert Richard, azt november 17-én hallgathatják meg személyesen, humoros és szórakoztató történetekkel, élményekkel fűszerezve! Lehet majd nevetni, csodálkozni vagy éppen megbotránkozni. 

Olvasta már?