Covid-teszt gyorsan, hatósági ár alatt a Klauzál Házban

by gaalt994

Az időpontfoglalás, az adatok megadása és a teszt kifizetése is elvégezhető előzetesen online, míg eredményt ideális esetben másnap kaphatunk.

A kerületi önkormányzatnak fontos, hogy minél több lakos tesztelhessen és biztonságban tudhassa önmagát és szeretteit, és ennek még nagyobb jelentősége lesz a karácsonyi és influenza időszakban. Ehhez a két legfontosabb dolog, hogy elérhető ára legyen a tesztnek és elérhető közelségben legyen a tesztállomás. Az önkormányzat ezért olyan megoldást dolgozott ki, ahol kedvező áron, extra díjak nélkül — sőt, a hatósági ár alatt, 18 900 forintért – elérhető a PCR+Influenza A/B teszt. – közli honlapján Budafok-Tétény önkormányzata.

Bár az állam maximum 19 500 forintos hatósági árat állapított meg a PCR tesztre, néhány szolgáltató különböző díjakat talál ki, hogy többet kérhessen. Van, aki mintavételi díjat számol fel, van, aki kötelező konzultációt ír elő és ennek a díját követeli, de van olyan is, aki kiszállási díjat számol fel, akár 20 000 forintot is. Ezek végül megdrágítják a tesztelési díjakat – indokolnak.

A Klauzál Házban létesített tesztállomáson nincsenek extra díjak, a kliensek magyar és angol nyelvű leletet kapnak felár nélkül, és hétköznapi mintavétel esetén már másnap megvan az eredmény. A tesztelésre a surgoscovidteszt.hu honlapon történő időpontfoglalás után érkezhetnek a jelentkezők, akik adataikat előzetesen online feltölthetik, és a teszt árát is kifizethetik, így a helyszínen már nincsen sorban állás és adminisztráció.

Gyorstesztek is elérhetőek, szintén kedvező áron, felárak nélkül; az antigén és a szerológiai teszt egyaránt 12 800 forintba kerül. Az Országos Foglalkozás-Egészségügyi Szolgálat összesen öt tesztállomással rendelkezik a fővárosban, ezek közül kettő létesült a helyi önkormányzat együttműködésével; Budafok-Tétény mellett a IX. kerületben.

Olvasta már?