Csizmadia újabb szupercseréje is kevés volt a Fehérvár ellen

by gaalt994

Egy győzelem és egy döntetlen után az első igazán nagy falat következett a BMTE számára a hétközben az Európa Ligában szenvedve továbbjutó MOL Fehérvár FC személyében. A budafokiak több mint egy óráig remekül állták a sarat a jóval jegyzettebb futballistákat felvonultató ellenféllel szemben, ám végül 1-4 arányban fejet kellett hajtaniuk a bajnoki címre pályázó alakulatnak.

Azzal nem lehet megvádolni Csizmadia Csabát hogy ne hasznosította volna a BMTE előző mérkőzésének tanulságait a MOL Fehérvár ellen. A budafokiak vezetőedzője ugyanis az első két fordulóban ugyanazt a névsort küldte pályára, most viszont változtatott; az Újpest ellen remekül beszálló Szabó Máté és Lőrinczy Attila is a kezdőben kapott helyet – Skribek Alen és Kulcsár Kornél kárára. A vendégek mestere, Márton Gábor még bőkezűbben rotált, igaz, neki több oka is volt erre a csütörtöki, Bohemians elleni, szenvedős EL-továbbjutás után. A nézőtéren semmi nem változott a Kisvárda elleni nyitómeccs óta (na jó, a strandfociba torkolló este utáni pocsolyák azért felszáradtak), ismét teltház előtt játszottak a csapatok.

Az első gólhelyzetre a 17. percig kellett várni, a fehérváriak szélsője, az első perctől lendületesen játszó Ivan Petrjak tört be a tizenhatosra a bal szélen, önzetlen passzát azonban Evandro a tizenegyespontról fölébombázta. A budafoki válasz az ivószünet után érkezett, Oláh Bálint labdavezetés után tüzelt jó 25 méterről, kísérletét azonban Emil Rockov ujjheggyel a felsőlécre tolta. Alig egy perccel később már újra kollégájának, az első két meccsen egyaránt remeklő Póser Dánielnek akadt dolga, Petrjak közeli lövésére ért le a jobb alsóhoz. Ezután 10 perc csend, majd egy abba hajnali vekkerként belerondító vendég találat következett. A 35. percben Stopira lövése után a labda Póserről pont az ötös környékén tébláboló Nego elé pattant, aki köszönte szépen, és a kapuba pofozta. Az első játékrész érdemi gólveszélyt már nem tartogatott. kerületünk fiai így ugyanúgy 1-0-s hátrányban vonultak a szünetre, ahogyan múlt héten az Újpest ellen. Sőt, itt felhívjuk a számmisztikában hívők figyelmét, hogy a kapott gól is percre pontosan ugyanakkor, a 35. minutumban érkezett.

Evandro próbál labdát szerezni Kovácstól (Fotó: MTI)

Csizmadia ezúttal nem számíthatott Zsórira, aki egy hete gyönyörű gólja után 4 meccsre szóló kényszerszabadságra írta ki magát a Risztevszkivel szembeni taposásával, de a mestert ez sem tartotta vissza attól, hogy már a szünetben cseréljen. De még milyet! Az 58. percben éppen a Takácsot váltó Skribek Alen vágott a fehérvári kapu jobb oldalába egy kifejelt labdát a tizenhatos előteréből, szinte pontosan ugyanonnan, ahonnan szerdán a ferencvárosi Sigér Dávid a Celticet szomorította a BL-ben. Sokáig azonban nem örülhetettünk a döntetlennek. Bő egy perccel a félidőt kettévágó ivószünet előtt a fehérváriak jobb szárnya villant; Nego kényszerítőzött remekül Bollával a tizenhatos sarkán, majd a beadásra számító Póser mellett cselesen a rövid alsóba gurított, újból megszerezve a vezetést a Vidinek. Ez meghozta a vendégek önbizalmát, pár perccel később ugyanaz a felsőléc mentette meg Pósert, amelyik a térfélcsere előtt még Rockovnak tett szívességet, ám végül ez is kevés volt. Néhány másodperccel ezután Petrjak ívelt középre, a Póser által kiütött labdára azonban Nikolics Nemanja csapott le, és közelről a hálóba fejelt – 74. perc, 1-3.

A hajrában csapatkapitányunk, Kovács Dávid kétszer is veszélyes volt, előbb egy remek bal oldali szabadrúgással dolgoztatta meg Rockovot, majd Skribek passza után komoly helyzetben lőtt mellé – előbbit tapssal, utóbbit fejfogással véleményezte Csizmadia Csaba. A mérkőzés utolsó perceiben rutinosan állta a Skribek vezette budafoki rohamokat a Fehérvár, ráadásul a hosszabbításban újabb gólt is szereztek Márton Gábor tanítványai. A labda szerencsésen került Petrjakhoz, aki az ötösről, a kapunak háttal állva szépen sarkazta el a labdát Póser mellett. A látottak alapján a nagyobb tudású csapat nyert, ugyanakkor az 1-4-es eredmény ellenére az újonc Budafoknak sem kell szégyellnie a teljesítményét.

Kiemelt kép: MTI

Olvasta már?