Dallam, harmónia, ritmus: megbabonázta a gyerekeket a fuvola trillázása a Klauzál Házban

by nora.farmosi

Magyar és külföldi zeneszerzők műveit adták elő a Koncerten a babám legutóbbi rendezvényén, melynek célja, hogy a gyerekek már a korai életszakaszban megismerkedjenek a klasszikus zenével.

Újra megtelt a terem a Koncerten a babám rendezvényére, ahol a kicsik és szüleik egyaránt élvezhették a lélekemelő muzsikát. A fuvoláért Meggyesné Ihász Katalin, a zongoráért Pellet Sebestyén felelt.

A dalokat mesével kötötték össze, a koncert közben kis pihenőként pedig mondókák színesítették a műsort. A csillogó szempárakból úgy vettük észre, a kezdeményezés sikeres, hiszen a gyerekek nagy része újra és újra feltűnik a koncerteken.

“Minden alkalommal más előadókat hívunk, de ami a fő célkitűzés, hogy klasszikus zene hangozzon el ezeken a koncerteken. Már a korai fejlődési szakaszban ezek azok a hangok, amik stimulálják a gyerekek idegrendszerét, ezáltal fejlesztve őket. Most a zongorára és a fuvolára esett a választás, korábban volt fuvola és gitár is. A fuvola csicsergő madárra hasonlító trillázásai felkeltik a gyerekek érdeklődését” – mondta lapunknak Funk Ivett, a koncertek szervezője.

Olvasta már?