Eddig igényelhetnek még szociális tűzifát a budafok-tétényiek

by gaalt994

A közelgő válság ellen védekezve már nyáron Ellátásbiztonsági Operatív Törzset hozott létre Budafok-Tétény. Az önkormányzat egy sor intézkedéssel bővítette és fejlesztette a szociális ellátási rendszerét, ezeket éppen a minap szedtük össze.

A többpilléres támogatási rendszer egyik fontos pontja a szociális tűzifa, amit 2022. szeptember 1-je óta igényelhetnek az arra jogosultak. Az ehhez szükséges információk és dokumentum a budafokteteny.hu weboldalon elérhető. Igénylést egészen március végéig lehet leadni.

Az önkormányzat az osztás során arra is figyelmet fordít, hogy a környezetvédelmi szempontoknak is megfeleljen. “A kerület törekszik a Klímavédelmi Cselekvési Tervében meghatározott céloknak megfelelő, kevésbé környezetszennyező, magas fűtőértékű, jó minőségű keményfa biztosításával támogatni a rászorulókat” – írják.

A szociális tűzifa igényléséhez szükséges kérelem szintén elérhető a fentebbi linken, a nyomtatványt kitöltve kell eljuttatni a Hatósági Iroda Szociális Ellátási Csoportjához (1225 Budapest, Nagytétényi út 264.) személyesen, postai úton, vagy ügyfélkapun keresztül.

A rászorulók egy erdei köbméter feldolgozott tűzifát kapnak, amit a Városfejlesztő Kft. munkatársai egy korábbi összefogásnak köszönhetően konyhakész állapotban szállítanak házhoz.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?