Kemény kérdést kapott tűzifa ügyben, így válaszolt rá a polgármester

by gaalt994

Karsay Ferenc az önkormányzat egyik stratégiai partnerének bevonásával hidalta át az átlagember számára komoly logisztikai feladatot jelentő problémát.

A rezsiterhek növekedésével és a tél beköszöntével napirendre került a a tűzifakérdés. Az önkormányzat korábban már elindította a szociális tűzifaprogramot, amelynek kiszállítása már meg is indult. Ezúttal viszont a hatósági áras tűzifa kapcsán futott be egy kérdés Karsay Ferenchez, egy budafok-tétényi férfit ugyanis meghökkentett az, amivel a Pilisi Parkerdő Zrt.-nél szembesült.

Az illetővel közölték, hogy a 2-3 méteres fadarabok elszállításáról és feldarabolásáról sem tudnak gondoskodni, így ő a polgármesterhez fordult segítségért. “Szerintem ez humbug! Az önkormányzat szerint ez így normális?” – kérdezte. Karsay Ferenc online fogadóóráján válaszolt a férfi kérdésére.

A polgármester elmondta, hogy a 30 ezer forint/köbméter hatósági áron kapható, kemény fából készült tűzifa (lágy típusú fáknál ez az összeg 19 ezer forint) kapcsán ő is tárgyalt a parkerdővel, akik jelezték, hogy nem rendelkeznek a fák feldarabolásához szükséges kapacitással. Erre Karsay az önkormányzat egyik stratégiai partnerének bevonásával talált megoldást, azaz három oldalú megállapodás született a parkerdő, az önkormányzat és a vállalkozó között.

A BV Tempo Kft. vállalta, hogy a megrendelt fát a telephelyükre szállítják, és 1500 forint/mázsa áron 30-40 centiméter hosszúságú hasábokra darabolják” – ismertette Karsay a lehetőséget, amivel a tűzifa beszerzése egyszerűbbé válik. Lényegében a fák online lefoglalása után a budafok-tétényiek a BV Tempo telephelyéről hozhatják el a tűzifájukat, amit egyébként egyben is elvihet az, akinek módja van rá.

A szóban forgó fákról emellett fontos tudni, hogy csak jövőre lehet őket eltüzelni, hiszen a megfelelő égéshez ki kell száradniuk, ami ilyen fatömbök esetében hosszú időt igényel.

A BV Tempon Kft. neve egyébiránt többeknek ismerősen csenghet, ráadásul hasonló kontextusból, hiszen ugyanez a vállalat segédkezett a szociális tűzifák kiszállítása során, vezetője, Baki László pedig idén novemberben Regionális Év Vállalkozója díjat vehetett át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezetétől.

Olvasta már?