Így teljesítettek ősszel a budafoki focisták

by gaalt994

Bentmaradó helyen telel a BMTE, a Mátyus-korszak eddigi produkciója pedig biztató képet fest a jövőre nézve.

Az ünnepek és az év vége közeledtével fejben sokan lélekben már a szegfű és a lencse illatát érzi, utóbbi kapcsán ráadásul az esztendő végeztével elérkeznek a számvetés pillanatai is. Ezt a magyar ligákban szereplő futballisták hamarabb megejthetik, hiszen az NB I után múlt hétvégén az NB II is téli pihenőre vonult.

“Kezdünk megtanulni nyerni” – fogalmazott még október közepén egy a Budafoki MTE honlapjának adott interjúban az 5. fordulóban kinevezett tréner, Mátyus János. A csapat vezetőedzőjének szavai azóta jól öregedtek, kétségtelen, hogy regnálása óta jó irányba mozdult a BMTE.

Ha kizárólag a Mátyus-érát nézzük, az azóta eltelt 15 forduló képzeletbeli tabelláján a 12. helyen áll a BMTE, ami egy, de talán két fokkal is megnyugtatóbb volna, mint a jelenlegi 17. helyezés. A korábbi válogatott védő egyébként nemcsak a nyilatkozatok terén teljesített jól, ténykedése alatt az együttes ötször is győzni tudott, emellé ugyanennyi döntetlen és vereség társul.

Elkényelmesedni viszont sem a szakembernek, sem a csapatnak nincs oka, hiszen mindössze 3 pont az előnyük a másodosztályban újoncnak számító, már éppen kieső helyen álló Kozármisleny előtt. Ráadásul a “tavaszi” szezonnyitó sem lesz egyszerű menet, ha addig nem változik a meccsnaptár, akkor a Budafok január 29-én azzal a Péccsel találkozik, amely mindenkit meglepve feljutó helyen tölti a telet.

Olvasta már?