Két és fél tonna adomány került Budafok-Téténybe

by gaalt994

Összesen 80 család és 652 rászoruló részesül a csomagokból.

Két és fél tonna adományt kapott a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ. A nem mindennapi szám hallatán az önkormányzat Humánszolgáltatási Irodájához fordultunk, hogy többet is megtudhassunk a dologról.

Megtudtuk, hogy a  a BRFK munkatársai körülbelül 6 tonna adományt gyűjtöttek össze és adták át az Élelmiszerbanknak, ennek több mint harmada, s közel fele került Budafok-Téténybe. Csak viszonyításképpen: a XXII. kerületbe jutó két és fél tonna egy serdülő erdei elefánt tömegének felel meg, de éppen ennyit mutat a mérleg akkor is, ha egyszerre kettőt teszünk rá ebből a különleges versenyautóból.

Ami a csomagok összetételét illeti, tartós élelmiszert, főként lisztet, cukrot, rizst, tésztát, olajat, konzerveket, tartós tejet és bébiételt, valamint különféle édességeket tartalmaznak. Mindebből 80 kerületi család, valamint egyedülálló nélkülözők részesülnek, mindent összeadva 652 embernek nyújt segítséget az adománycsomag.

A csomagokat a december 16-i, pénteki cikkünk írásának pillanataiban osztják ki az Oroszlános Udvarban. Azok az idősek és fogyatékkal élők, akiknek nehézséget okoz az adomány átvétele és elvitele, a Szociális Szolgálattól kapnak segítséget, akik házhoz szállítják nekik az adományokat.

Olvasta már?