Győzelemmel kezdte 2023-at a Budafoki MTE

by gaalt994

A III. Kerületi TVE elleni felkészülési mérkőzésen Mátyus János két különböző felállást is kipróbált, a szünetben pedig sort is cserélt.

Szerdán lejátszotta első mérkőzését 2023-ban a Budafoki MTE labdarúgócsapata. A BMTE a téli felkészülési időszak első barátságos találkozóját játszotta deles kezdettel Óbudán, a harmadosztályú III. Kerületi TVE ellenfeleként.

A budafokiak nem csak a télen ritka, napfényes időnek örülhettek, a mérkőzés elején és végén egy-egy gólt szerezve sima, kétgólos sikert arattak alacsonyabb osztályú riválisukkal szemben. A siker a rutinos csatársort dicséri, a 8. percben Tischler Patrik, míg a 85.-ben Kovács Dávid talált a hálóba.

A győzelmet felértékeli, hogy úgy nyert a csapat, hogy Mátyus János teljes mértékben felkészülési mérkőzésként kezelte a találkozót, az első és a második félidőben két teljesen eltérő tizenegyet játszatott. A klubhonlap beszámolója szerint más hadrendben is játszott a garnitúra, a szünet előtt 4-2-3-1-es, míg utána 3-5-2-es felállást kért Mátyus.

A második félidőben két próbajátékos is pályára lépett a Budafok színeiben Ágoston Donát és Vasvári Zoltán személyében. Előbbi az ESMTK-tól érkezett, hogy a XXII. kerületik, míg utóbbi jelenleg az MTK U19-es csapatának játékosa. Nem kizárt, hogy leigazolásukra sor kerül, hiszen a vezetőedző korábban nem zárta ki, hogy Bakti Balázs után újabb játékost igazoljon a téli időszakban.

A Budafok jövő héten Horvátországban edzőtáborozik, míg a Merkantil Bank Liga tavaszi szezonját Pécsett kezdi meg január 29-én.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?