Egy lépéssel közelebb a fantasztikus új Duna-hídhoz

by szorenyi6104

Villamost is tervezhetnek az új Duna-hídra. Elkészült az erről szóló közbeszerzési hirdetmény. Ezzel kapcsolat jöhet majd létre Buda, Csepel és Dél-Pest között a Rákóczi hídtól délre, a budai Galvani utca és pesti Illatos út vonalában.

Két éve olvashatunk arról, hogy egy új Duna-híd épülne Dél-Budapesten. A budai csomópontja a Galvani utcánál lesz majd. Most kiderült, hogy villamost is tervezhetnek rá. A leendő villamosvonal akadálymentes átszállási kapcsolatot fog biztosítani a Csepel-szigeten a megújuló H7-es, a pesti hídfőnél pedig a soroksári, ráckevei H6-os HÉV felé.A tervezendő, mintegy 4 km hosszú villamosvonal Budán a Fehérvári úti villamospályáról leágazva halad majd a Galvani utcán át. Csepelen a Weiss Manfréd útnál a H7-es hévet, a Soroksári útnál a H6-os, és a Kunszentmiklós-Tass elővárosi térséget kiszolgáló 150-es vasútvonalat is keresztezi majd. Erről Vitézy Dávid írt Facebook-oldalán. A vonal a Gubacsi útnál csatlakozik a pesti hálózatba.

A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója úgy véli (erről csak később döntenek), hogy az új vonalhoz a Határ úti metróállomás felől a Határ úton és a Gubacsi úton csatlakozhatnak majd, a budai oldalon pedig a Fehérvári útnál.

Fontos állomásához érkezett az új Duna-híd közlekedési kapcsolatainak tervezése: a közbeszerzési hirdetménnyel megindult…

Közzétette: Vitézy Dávid – 2020. szeptember 3., csütörtök

Az új Duna-híd megépítéséről 2018 decemberében határozott a kormány. Az önkormányzati választások után a híd pozíciójáról kialakult vitát követően pedig a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa – a Fővárosi Önkormányzat és a Kormány közös városfejlesztési szerve – 2020 februárjában megerősítette, hogy Budapest következő hídja a budai Galvani utca és a pesti Illatos út vonalában épüljön meg. Az új Duna-hídon 2×2 közúti sáv mellett egy időben kétvágányú villamost is terveznek, emellett mindkét oldalon széles kerékpárút és kényelmes, akadálymentes járda szolgálja majd a közlekedőket.

Olvasta már?