Egy távoli lövés lett a Budafok veszte Győrben

by gaalt994

A BMTE ráadásul kapusát is elvesztette a meccs hajrájára.

Nehéz ellenfélhez látogatott vasárnap este a Budafok a magyar labdarúgó másodosztályban. A Győri ETO-t aligha találhatta volna jobb formában Csizmadia Csaba együttese, hiszen a Rába-partiak a hét közben az élvonalban a dobogóért küzdő Puskás Akadémiát ütötték ki a kupából.

A BMTE honlapjának beszámolója szerint az ETO hasonló harcmodort vett elő, mint a felcsútiak ellen, öt védővel felállva egy biztos védekezésre alapozták kontratámadásaikat. A BMTE igyekezett is dominálni, ha már a Győr átadta a területeket, ám az első félidőben mindez csak mezőnyfölényre volt elég, komoly ziccert nem sikerült kialakítani.

A fordulás után az első játékrészben kapufáig jutó győriek nem futballoztak sokkal kezdeményezőbben, ám ennek ellenére betaláltak. A 60. percben Vitális Milán 23 méterről lőtt nagy gólt.

A folytatásban a BMTE ismét átvette az irányítást, ám a támadóharmadban rendre elfogyott a fantázia. Végül emberhátrányban is fejezte be a találkozót a Csizmadia-csapat, a kapujából kifutó Horváth Andrást ugyanis leküldte a játékvezető Bacsa Patrik elkaszálásáért. Vereségével a Budafok a 14. helyre került, 4 pontra a kiesőzónától.

(A kiemelt kép illusztráció, fotó: BMTE)

Olvasta már?