Életmentés, balhézás, lopás, adakozás – íme Budafok-Tétény legjei 2021-ből

by gaalt994

Életmentő civil, önzetlen művész, Berki Krisztiánt megszégyenítő tahóság, egy ló és egy betonkeverő szomorú balesete, díjnyertes homokvár – jutott mindenből az év végi összeállításunkba, amelyben többek közt a legcukibb és a leginkább filmbe illő történetekről is megemlékeztünk. Még utoljára egy kis 2021 idénre is.

2022 első napját egyelőre – ahogyan vélhetően a szilveszterkor nagyot bulizók többsége – mi is még az előző év hatása alatt állva töltjük. Ahogyan tavaly ilyenkor, úgy idén is összegyűjtöttük Budafok-Tétény óévi legjeit. Tegnap, vagy ha úgy tetszik tavalyi utolsó cikkünkben összegyűjtöttük a kerületi közélet legfontosabb híreit, most pedig jöjjenek a legfurcsább, legérdekesebb, legviccesebb, legváratlanabb pillanatok 2021-ből.

Illő a leghősiesebb budafok-tétényivel kezdeni az összeállítást, egy kerületi ács ugyanis lélekjelenlétének köszönhetően életet mentett még ősszel. Az illető egy szívrohamot kapó autósnak sietett segítségére a Barackos úton, a kiérkező mentősök elmondása szerint jelentős érdemei voltak abban, hogy nem történt tragédia.

Maradunk a „volán mögött”, ám tartva a pozitív-negatív egyensúlyt, a legpofátlanabbakkal folytatjuk. Ezt a címet egy személyautóban utazó kettősnek ítéltük, akik a finoman szólva sem közkedvelt bulvárcézár, Berki Krisztián büntetőfékezős sztorijára licitáltak rá. Ők ugyanis nemcsak megállásra késztettek egy menetrend szerint közlekedő buszjáratot, de abuzálták is annak sofőrjét egy néhány pillanattal korábbi vélt sérelem miatt.

Voltak azonban ennél jóval derűsebb események is, így kioszthattuk a legönzetlenebbnek járó elismerést is. Ezt Radóczy Máriának szánjuk, a kerületben jól ismert és tisztelt művész ugyanis komoly, pénzjutalommal járó díjat kapott a fővárostól, az összeget azonban felajánlotta Budafok-Tétény mentőseinek. Le a kalappal!

Történtek azonban szomorú események is, ebben a kategóriában azt választottuk ki, amely egyben a legváratlanabb is. Ritkán fordul elő ugyanis olyan, hogy egy betonkeverő, vagy egy ló egy közlekedési baleset egyik érintettje, áprilisban a Balatoni úton viszont a kettő egyszerre valósult meg. Nem meglepő módon szegény paripa húzta a rövidebbet, amely elpusztult a balesetben.

Következő díjazottjaink a legfilmbeillőbb jelenetet produkálták, ám mielőtt nagy tisztelet mellett átadnánk nekik a nem létező Jason Statham-díjat, említsük meg azt is, hogy eljárás alá kerültek a kétségtelenül Hollywood-szagú performansz után. L. Richárd és Zs. László betörtek egy budafoki telephelyre, hogy ellopjanak egy teherautót, ám a menekülést már kevésbé aprólékosan dolgozták ki, vagy eleve ilyen tökösen tervezték meg. Végül nemes egyszerűséggel a lopott autóval törték át a telek kapuját.

Minden jó, ha a vége jó alapon összeállításunkat a legcukibbakkal zárjuk, akik idén nálunk a Szivárvány óvoda egyik csoportjának tagjai lettek. Az ovisok grandiózus homokvárral neveztek egy országos versenyre, a budafok-tétényiek pedig serényen szavaztak is rájuk. A két megsüvegelendő teljesítmény a lurkók győzelmében forrt össze, akik több mint ezer voksot gyűjtve meg is nyerték a fődíjat, ami egy pedálos traktor volt.

Olvasta már?