Elképesztő kerámiaművek a kerületi művésztől

by bcsenge

Kerületünk fiatal művésze, Kontor Enikő évek óta a Kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdióban alkot. A Nádasdy Alapfokú Művészeti Általános Iskolától a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szilikátszakos diplomájáig vezetett az útja.

Jelentős eredményei: Pécsi Országos Kerámiaművészeti Biennálé I. díj és a Magyar Művészeti Akadémia szakmai ösztöndíja 3 évre – írja a Klauzál Ház.

A fiatal művésznő műveit kerületünkben állítja ki, így minden érdeklődő megtekintheti a különleges kerámiákat.

“Leggyakrabban magas hőfokon, fatüzeléses kemencében, valamint alacsonyabb hőfokon, olaj-rakuban égetek. Mindkét esetben az oxigénhiányos égetőtér változatos és jórészt megismételhetetlen effektjeivel dolgozom. Alapvetően a feszített arányokat, a monumentális megjelenítést, az erőteljes alapformákat és a hozzájuk kapcsolódó rusztikus, természetes hatású felületeket szeretem. Éppen ezért gyakran TÉRKÖVETELŐKNEK hívom a munkáimat. Örömömre szolgál, hogy ez a kerti kiállítás megadja a teret a műveimnek.” (Kontor Enikő)

Köszöntőt mond Szepesfalvy Anna alpolgármester. Az alkotásokról beszél Barabás Lajos műgyűjtő. Zongorán közreműködik Emszt András zeneszerző, kerületünk művészeti ösztöndíjasa.

Helyszín: Radóczy Mária Galéria (Bp. XXII. ker. Gyöngyszem u 24.)

A megnyitó időpontja: május 25., 16:00

A kiállítás megtekinthető: május 30-ig 15.00 – 18.00 óra között

Olvasta már?