Ezt gondolja Karsay Ferenc a nemzeti konzultációról

by nora.farmosi

Az elmúlt napokban már megérkeztek a postaládákba a nemzeti konzultációs ívek. Az állampolgárok 2024. január 10-ig foglalhatnak állást összesen tizenegy kérdésben.

Karsay Ferenc a nemzeti konzultáció időszakában arra biztatja a kerületi lakosságot, hogy mindenki töltse ki a kérdőívet.

-Korábban nem állt bele ennyire a nemzeti konzultáció népszerűsítésébe, most mi változott?

-Én már kitöltöttem és postára adtam, mert még soha nem tettek fel kérdéseket ilyen fontos témákban, és a válaszadóknak soha nem volt ennyi mozgástere. Ez már a sokadik konzultáció, és azt tudom elmondani, hogy most élet-halál kérdésekben kell állást foglalni. Ha hagyjuk, hogy az Unió öngyilkos kül- és belpolitikája Magyarországot magával rántsa, akkor nemsokára egy iszlám beállítottságú állam lesz. Olyan kérdések szerepelnek az íven, hogy támogassuk-e fegyverrel az ukránokat, befogadhatjuk-e a génmódosított élelmiszereket, szükség van-e a rezsitámogatásra vagy a kamatstopra, legyenek-e migráns gettók nálunk, megadóztassuk-e a háborús konfliktusból származó extraprofitot, vagy hogy az LMBTQ propaganda megjelenjen-e az oktatási intézményeinkben. Ezekben a kérdésekben kell elsősorban döntést hozni, de végeredményben az a tét, hogy Magyarország önállóan, saját érdekei alapján alakítja-e jövőjét, vagy a brüsszeli bürokraták diktálják azt.

-Azért itt eleve adottak a válaszok, mi van azokkal, akik nem értenek egyet a kormány álláspontjával?

-Az összes kérdés után arra a következtetésre jutottam, hogy a válaszadónak van valódi mozgástere. Ha nem akarja azt, hogy ellenzéki pártaktivisták töltsék ki helyette, akkor töltse ki maga.

-Most mire gondol?

-Hallottam ellenzéki véleményeket, hogy a postaládákból üres íveket akarnak összeszedni, és ezáltal tiltakozni. Ez nem azt jelenti, hogy üresen kívánják hagyni, hanem hogy az ellentétes álláspontot kívánják beikszelni mások helyett. 1947. augusztus 31-én a mostani, saját magukat liberálisnak vagy szociáldemokratának beállító politikusok kommunista nagyszülei, szülei már csaltak a papírokkal. A kék cédulás választókat teherautókon szállították településről településre, és mindenütt leadták a szavazatukat. De még így sem tudtak többséget szerezni. Az üres konzultációs ívek megszerzésével hasonló visszaélésre készülnek mai utódaik, ráadásul egy „diákcsínynek” próbálják beállítani ezt a jól szervezett akciót. Ezért fontos szerintem, hogy mindenki a maga álláspontja szerint töltse ki az íveket, akár támogató, akár ellentmond a kormány álláspontjának. Mondja el a saját véleményét mindenki bátran!

Olvasta már?