Februárig látogatható a Magdolna Udvar látványos kiállítása

by gaalt994

A karácsonyi időszak közeledtével az ARTÉR Művészeti Egyesület művészei minden évben nagyszabású év végi tárlaton mutatják be alkotásaikat, ez idén sem lesz másként. A kiállítás megnyitóján stábunk is jelen volt, képes beszámolónkat itt lehet megnézni.

A Hétköznapi ünnepek című kiállítás középpontjában nem más áll, mint olyan mindennapi csodák, melyeket sokszor észre sem veszünk, pedig kellene. A tárlat alkalmat ad az ünnepi pillanatok megjelenítésére, felhívja a figyelmet a hétköznapi csodák, az érzések, a megélt pillanatok fontosságára. A képzőművészeti eszközökkel készült alkotások, melyeket láthatnak a képeken, a műfaji sokszínűség palettáját felvonultatva avatják be a nézőt a művészek szűrőjén át a valódi, megélt pillanatokba.

“Van, aki gömbök, feszületek, szimbolikus háromszögek, faragott formulák, reményteli relikviák közelségét érzékeli szívesen, van, aki cirkuszi csillámok és súrlófények mögé tekint be, ahol porondmester brillantinos, kackiás bajuszvége a kötéltáncos leányka kis hónalját cirógatja. Emitt pedig két kereken áramló érzelmek, kerámiákba csomagolt, kéklő kézfoltok, expresszív főnyomok is megteremnek” – mondta megnyitóbeszédében Nagy Zopán, aki maga is gyarapította a tárlatot saját munkájával. 

A kiállítás nyitvatartási ideje bőven átlóg az új évbe is, aki eddig nem tette, az február 4-ig felkeresheti a tárlatot a Magdolna Udvarban.

Olvasta már?