Felhőtlen Pincejárattal indult a nyár Budafok-Tétényben

by gaalt994

Mint ahogyan arról korábban is beszámoltunk, idén nyáron jóval nagyobb volumenben tartják meg a Kerület Napját Budafok-Tétényben. Karsay Ferenc polgármester a programsorozat kapcsán úgy fogalmazott: „Arra törekszünk, hogy minél gazdagabb és minél színesebb eseményeken vehessenek részt kisvárosunk lakói. Lesz itt bor, gasztronómia, kultúra, a népszerű pincejáratunk június első szombatján pedig extra helyszínekkel jelentkezik.”

Ennek lett méltó nyitánya a júniusi Pincejárat, amely szokásához híven a hónap első szombatján, programlehetőségeit tekintve viszont bővített verzióban várta az éhes és szomjas vendégeket. A hagyományoknak megfelelően voltak pincetúrák, helytörténeti séta és borkóstolók is, a helyszínek között pedig kisbuszokkal segítették a túrázók barangolását.

Az esemény egyik különlegessége a Városház téren felállított Borliget volt, ahol ezúttal – a nemzeti összetartozás napjának alkalmából – határon túli borászok italaival is lehetett találkozni. A nap során a BORgiorno teraszán is vidám társaságok váltották egymást, ki éhesen, ki pedig szomjasan érkezett, de mindannyian jóllakottan távoztak.

Olvasta már?