Filmben mondom el kisfilm-pályázat díjátadóját rendezték meg a magyar kultúra napján

by talastunde

A Magdolna Udvarban január 22-én adták át a magyar kultúra napja  alkalmából meghirdetett Klauzál Ház kisfilm-pályázat legjobbjainak járó díjait.

Az eseményén Szabó Éva, a Klauzál Ház művelődési csoportvezetője köszöntötte a vendégeket és elmondta, hogy 2020 novemberében, a karantén idején született meg az ötlet a filmpályázat hirdetésére.

Ezt követően, Gazdik István, a budafok-tétényi kulturális intézményrendszer igazgatója  emlékezett meg a Magyar Kultúra Napjáról, aki  a pályázattal kapcsolatban elmesélte, hogy témaválasztásul két, általuk szeretett idézetet választottak, és idén is felkérték partnerüknek az Időkép Időjárás portált, amely azontúl, hogy a legjobb alkotás készítőinek felajánlott egy IP kamerát, részt vett a zsűri munkájában, az intézmény szakmai csapatával együtt.

A pályázatra 24 alkotás érkezett be, a legjobb alkotásokat a zsűri elnöke Bubryák István, filmrendező, forgatókönyvíró  értékelte.

Kósa Norbert-Petőcz Panna, III. helyezett

A III. helyezett: Kósa Norbert – Petőcz Panna – Bajnok Dávid filmje, a Tetőterasz.


Mucha Oszkár, II. helyezett

A II. helyezett:  Mucha Oszkár: Jól van, ami van című filmje.

Körtési András I. helyezett

Az I. helyezett: Körtési András, filmjének címe: Aranykor.

Radóczy Mária, tűzzománc művész évek óta segíti és támogatja a fiatal művészeket, ezúttal különdíjat ajánlott fel a 4. legjobb pályaműnek, amit Simits Zsuzsanna nyert el, az Ajándék c. filmjével.

Simits Zuszanna, IV. helyezett

Olvasta már?